Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară
Rețeta originală se numește "chiflele Casei Parker". Nu știu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de pâine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci, folosindu-se doar cele 2 linguri de zahăr.
Dar, deoarece eu am vrut să fie dulci și le-am umplut cu zahăr brun și scorțișoară, le-am schimbat și denumirea. Probabil se pot face și sub formă de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucrează ușor, iar chiflele sunt moi.
Dacă le tai în două și le ungi cu un pic de unt, iar alături așezi o ceașcă cu ceai, ai un mic-dejun savuros.
Ingrediente
●
Făină
300 g
a intrat cam 400 grame
●
Sare
1 lingurita
de fapt 0,5 lingurițe
●
Drojdie proaspătă
12 g
sau o linguriță drojdie uscată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălzești jumătate din lapte, dizolvi drojdia și o lingură de zahăr
Pas 2
Încălzești cealaltă jumătate de lapte, dizolvi în el 30 gr. de unt, o lingură de zahăr și amesteci cu oul
Pas 3
În făină torni laptele amestecat cu oul și frămânți
Pas 4
Apoi pui laptele cu drojdia. Frămânți.
Pas 5
Lași la cald o oră-două, până se mărește în volum de 2 ori.
Pas 6
Frămânți un pic și întinzi aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm
Pas 7
Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, așa cum am făcut eu. Presori zahărul brun și scorțișoara. Tai aluatul pe lung în două, apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm lățime
Pas 8
Le rulezi nu prea strâns. le lași 30 min să crească. Le ungi cu ou bătut.
Pas 9
Le ții în cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenesc frumos
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: