Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară

C
Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară

Rețeta originală se numește "chiflele Casei Parker". Nu știu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de pâine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci, folosindu-se doar cele 2 linguri de zahăr.

Dar, deoarece eu am vrut să fie dulci și le-am umplut cu zahăr brun și scorțișoară, le-am schimbat și denumirea. Probabil se pot face și sub formă de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucrează ușor, iar chiflele sunt moi.

Dacă le tai în două și le ungi cu un pic de unt, iar alături așezi o ceașcă cu ceai, ai un mic-dejun savuros.

Ingrediente

Făină
300 g
a intrat cam 400 grame
Lapte
135 ml
   
Ou
1 buc
   
Zahăr
2 linguri
   
Zahăr brut
2 linguri
   
Scorțișoară
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
de fapt 0,5 lingurițe
Drojdie proaspătă
12 g
sau o linguriță drojdie uscată
Unt
60 g
30 și 30 gr.

Pași de urmat

Pas 1

Încălzești jumătate din lapte, dizolvi drojdia și o lingură de zahăr


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 1
Pas 2

Încălzești cealaltă jumătate de lapte, dizolvi în el 30 gr. de unt, o lingură de zahăr și amesteci cu oul


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 2
Pas 3

În făină torni laptele amestecat cu oul și frămânți


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 3
Pas 4

Apoi pui laptele cu drojdia. Frămânți.


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 4
Pas 5

Lași la cald o oră-două, până se mărește în volum de 2 ori.


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 5
Pas 6

Frămânți un pic și întinzi aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 6
Pas 7

Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, așa cum am făcut eu. Presori zahărul brun și scorțișoara. Tai aluatul pe lung în două, apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm lățime

 

Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 7
Pas 8

Le rulezi nu prea strâns. le lași 30 min să crească. Le ungi cu ou bătut.


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 8
Pas 9

Le ții în cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenesc frumos


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 9
Pas 10

Și aici secțiunea


Rulouri cu zahăr brun și scorțișoară - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!