Banane in aluat

A
Banane in aluat

Aceasta reteta o poti face cand ai la indemana banane coapte bine si astepti copii in vizita. Sunt delicios de dulci si aromate!

Ingrediente

Banane
4 buc
banane mari si coapte
Oua
2 buc
Zahar
4 linguri
Sare
1 g
Ulei de masline
3 linguri
Lapte integral de vaca
100 ml
Faina grau
200 g
Zahar vanilat
50 g

Instrumente

Mixer

Pasi de urmat

1

Bananele se desfac de pe coaja.

2

Fiecare banana se taie in patru felii.

 

3

Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul.


4

Adaugam treptat laptele, uleiul de masline si faina.


5

Dupa ce am obtinut un aluat care nu curge, trecem prin el feliile de banana si le prajim. Deoarece bananele se topesc in timpul prajitului si se pot lipi, este de preferat sa se foloseasca o tigaie tip tefal.

6

Se scot pe o farfurie pe care a fost pus un servetel pentru absorbirea surplusului de ulei.

Se presara cu zahar vanilat si se servesc caldute sau reci.


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

Comentarii

lena
Elena (lena) 09 feb 2011, 15:50

Foarte interesanta reteta, si ce chestie ca se topesc asa bananele - cred ca sunt ca un fel de pancakes cu banane la gust.