Banane în aluat

A
Banane în aluat

Această rețetă o poți face când ai la îndemână banane coapte bine și aștepți copii în vizită. Sunt delicios de dulci și aromate!

Ingrediente

Banane
4 buc
banane mari și coapte
Ouă
2 buc
   
Zahăr
4 linguri
   
Sare
1 g
   
Ulei de măsline
3 linguri
   
Lapte integral de vacă
100 ml
   
Făină grâu
200 g
   
Zahăr vanilat
50 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Bananele se desfac de pe coajă.

Banane în aluat - Pas 1
Pas 2

Fiecare banană se taie în patru felii.

 

Banane în aluat - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mixăm ouăle cu sarea și zahărul.


Banane în aluat - Pas 3
Pas 4

Adăugăm treptat laptele, uleiul de măsline și făina.


Banane în aluat - Pas 4
Pas 5

După ce am obținut un aluat care nu curge, trecem prin el feliile de banană și le prăjim. Deoarece bananele se topesc în timpul prăjitului și se pot lipi, este de preferat să se folosească o tigaie tip tefal.

Banane în aluat - Pas 5
Pas 6

Se scot pe o farfurie pe care a fost pus un șervețel pentru absorbirea surplusului de ulei.

Se presară cu zahăr vanilat și se servesc călduțe sau reci.


Banane în aluat - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 09 Feb 2011, 15:50

Foarte interesanta reteta, si ce chestie ca se topesc asa bananele - cred ca sunt ca un fel de pancakes cu banane la gust.