Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

O reteta simpla, dar buna pe care o facea bunica, mama si pe care o fac si eu acum cu drag, pentru ca este unul din dulciurile cu care am crescut. Se prepara usor, e gustos si se pastreaza bine pentru mult timp in folie la frigider.

POFTA BUNA!

Ingrediente

Biscuiti populari
1 kg
Rahat colorat
500 g
Lapte dulce
300 ml
Zahar
500 g
Unt
250 g
Cacao pudra
3 linguri
Stafide
100 g
Esenta de rom
25 ml
Fulgi de cocos
150 g

Pasi de urmat

1

Punem intr-un bol stafidele cu esenta de rom si o lingura de apa si le lasam sa se inmoaie. Taiem rahatul cubulete mici. Dam biscuitii prin masina de tocat sau ii maruntim cumva. Intr-o craticioara pe foc punem laptele cu zaharul, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam untul si cacaua. Luam de pe foc, punem stafidele cu romul, rahatul tocat si amestecam pana se omogenizeaza. Acest amestec il turnam peste biscuiti, amestecam bine (chiar cu mana) si ii lasam asa timp de 10-15 minute.

2

Intindem o bucata de folie alimentara de plastic pe care presaram fulgi de cocos.

3

Punem compozitie, o modelam cu mana in forma de salam si mai presaram cocos.

4

Rulam strans si legam la capete. Procedam astfel cu toata compozitia (eu am obtinut 3 suluri). Bagam sulurile la frigider, de preferat de seara pana dimineata, dupa care se taie felii de 2 cm grosime si se serveste.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (suluri)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Dulciuri

Comentarii

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 29 iul 2012, 21:25

este un desert chiar foarte bun, mie imi place sa adaug si migdale, nuci, seminte de pin si alune, e delicios

Nota mea pentru reteta: