Rulouri cu zahar brun si scortisoara
Reteta originala se numeste "chiflele Casei Parker".Nu stiu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de paine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci,folosindu-se doar cele 2 linguri de zahar.
Dar, deoarece eu am vrut sa fie dulci si le-am umplut cu zahar brun si scortisoara, le-am schimbat si denumirea. Probabil se pot face si sub forma de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucreaza usor,iar chiflele sunt moi.
Daca le tai in doua si le ungi cu un pic de unt,iar alaturi asezi o ceasca cu ceai ,ai un mic-dejun savuros.
Ingrediente
●
Faina
300 g
a intrat cam 400 grame
●
Sare
1 lingurita
de fapt 0,5 lingurite
●
Drojdie proaspata
12 g
sau o lingurita drojdie uscata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Incalzesti jumatate din lapte, dizolvi drojdia si o lingura de zahar
Pas 2
Incalzesti cealalta jumatate de lapte,dizolvi in el 30 gr. de unt,o lingura de zahar si amesteci cu oul
Pas 3
In faina torni laptele amestecat cu oul si framanti
Pas 4
Apoi pui laptele cu drojdia.Framanti.
Pas 5
Lasi la cald o ora-doua, pana se mareste in volum de 2 ori.
Pas 6
Framanti un pic si intinzi aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm
Pas 7
Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, asa cum am facut eu. Presori zaharul brun si scortisoara.Tai aluatul pe lung in doua,apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm latime
Pas 8
Le rulezi nu prea strans. le lasi 30 min sa creasca. Le ungi cu ou batut.
Pas 9
Le tii in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: