Orez cu prune uscate

Orez cu prune uscate

Orezul se combina foarte bine cu carne sau legume. Gustul nemaipomenit al orezului cu prune uscate ne aduce aminte de copilarie.

Ingrediente

Orez
1 pahare
Prune uscate
1 pahare
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Zahar
1 linguri
Puteti adauga mai mult
Lamaie
1 buc
Puteti folosi acid citric
Apa
2 pahare
Sa fie in proportie 2:1 cu orezul

Pasi de urmat

1

Orezul se spala bine, se usuca si se pune la prajit cu o lingura de ulei.


2

In timp ce se prajeste orezul, se spala prunele, se scot samburii si apoi se taie prunele (Le puteti taia cum va doreste inima)


3

Dupa ce sa rumenit orezul, opriti focul si puneti apa la fiert.


4

Cand a dat apa in clocot, adaugati orezul prajit, prunele taiate, zaharul si sucul de lamaie. Amestecati bine si lasati pana ce orezul este fiert.

5

Se serveste cu smantana dulce sau pudra.

Pofta buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri, Orez

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 28 feb 2011, 18:36

Foarte frumoasa reteta Stepa! Bravo, chiar la asa combinatie nu m-am gandit

Stepa A.D.
Stepa A.D. 28 feb 2011, 18:53

Multumesc