Pizza cu sunca si mozzarella

Pizza cu sunca si mozzarella

Am preparat 2 tipuri de pizza dupa o reteta italiana.

Am fost tare incantata si multumita cum mi-a iesit aluatul.

Subtire, pufos si putin crocant.

Din aluatul care l-am facut mi-au iesit 3 pizza.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
pt aluat
Apa plata
250 ml
pt aluat
Drojdie proaspata
20 g
pt aluat
Miere
1 lingurite
pt aluat
Sare
1 lingurite
pt aluat
Ulei de masline
5 linguri
pt aluat
Mozzarella
250 g
Masline negre, fara samburi
100 g
Pasta de rosii
5 linguri
pt salsa
Ulei de masline
4 linguri
pt salsa
Zahar
1 lingurite
pt salsa, o lingurita rasa
Oregano
1 lingurite
pt salsa
Sunca presata
100 g
tip praga
Ciuperci champinion
100 g
optional

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele.

Preparare aluat pentru pizza:

Faina o punem intr-un vas si facem in mijloc o gropita.

Drojdia o amestecam cu o lingurita de miere, o adaugam in apa calduta si amestecam compozitia bine dupa care o turnam toata odata in gropita.

Amestecam putin aluatul cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul tot odata.

Framantam pana rezulta un aluat moale, elastic care nu se lipeste de maini.

Punem la crescut pt minim 2-3 ore.

2

Intre timp cat aluatul sta la crescut preparam salsa:

- intr-un bol punem 5 linguri de sos de rosii sau pasta de rosii si se adauga 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita rasa de zahar si o lingurita de oregano.

Se amesteca bine, sa obtinem o salsa nici subtire, nici groasa, potrivita.

 

3

Taiem maslinele rondele.

4

Cand aluatul a crescut il luam si il impartim in 3 bile.

Tava pentru pizza o ungem bine cu ulei de masline.

Apoi luam una din bile si o intindem direct in tava de pizza. O intindem cu mainile bine, atent pana obtinem un aluat destul de subtire.

In nici un caz sa nu folositi facaletul.

5

Dupa ce am intins bine aluatul, il ungem cu salsa de rosii pe toata suprafata.

6

Adaugam feliile de sunca presata.

7

Ciupercutele optional.

8

Masline taiate rondele.

9

Si mozzarella.

10

Gratarul cuptorului il pozitionam pe planul cel mai sus din cuptor si lasam pizza 7-10 min maxim.

11

Se scoate, se taie felii si se serveste imediat calda!

Optional puteti sa o serviti cu salsa de rosii deasupra.

 

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1 pizza - 8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Data publicarii:
Colectii: Placinte si pizza

Comentarii

daria26
daria26 13 sep 2016, 11:46

Salut, scuze, din ce e tava pentru pizza?? e din lemn??? pentru ca la cuptorul electric nu stiu de care sa-mi iau...pare atat de gustoasa pizza, neaparat vreau sa o fac pe vineri :D...mersiii

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) daria26 13 sep 2016, 12:07

Eu folosesc tavi metalice pt pizza, din comert. Dar merge in oricare aveti :)

daria26
daria26 Butuc Elena (ButucElena922) 27 nov 2016, 10:24

salut, multumesc mult

LiudmilaCucirianu904
Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 nov 2016, 21:50

Buna, 

la ce tempratura ati copt pizza?

lena
Elena (lena) Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 nov 2016, 21:53

La 200 de grade.

LiudmilaCucirianu904
Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 nov 2016, 21:57

Multumesc.