Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

Ador aceasta placinta de cativa ani buni, de cand am mancat prima data in Grecia si de atunci imi mai fac si eu pofta cateodata cu o placinta ... in genul ala.

Ingrediente

Spanac congelat
1 kg
Branza feta sau telemea
500 g
Foi de placinta
1 buc
pachet
Oua
2 buc
Cimbru, busuioc, oregano
2 lingurite
Sare,piper
1 lingurite
Ulei
200 ml

Pasi de urmat

1

Scoatem din timp de la congelator foile de placinta si spanacul, pentru a se dezgheta. Branza o punem intr-un castron si o faramitam cu furculita sau o dam pe razatoarea mare, daca merge rasa.

2

Peste branza maruntita adaugam spanacul bine scurs, ouale, sarea, piperul si condimentele (plantele) uscate. Amestecam bine toate aceste ingrediente.

3

Ungem tava cu ulei, punem o foaie de placinta, iar ungem, mai punem inca una si iar ugem.

4

Bine ar fi ca pachetul de foi sa contina 16 bucati. Pe masa de lucru  punem o folie de plastic sau o planseta pe care asezam o foaie, o ungem si mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compozitie si o intindem , dar doar pe jumatate de foaie (ca in poza). 

5

Acum venim cu cealalta jumatate si acoperim compozitia.

6

Ungem cu ulei.

7

Rulam si obtinem un sul pe care il asezam cu grija in tava, la margine, astfel incat sa ne incapa 6 astfel de suluri.

8

La fel ca si pe primul sul le facem pe toate 6 si le asezam frumos in tava.

9

Acum le ugem cu ulei si le acoperim cu ultimele 2 foi ramase si iar ugem bine tot. Cu o furculita intepam din loc in loc. Bagam tava in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 minute.

10

Cand s-a rumenit cat ne place o scoatem de la cuptor. Dupa ce s-a mai racit  putem sa taiem si sa mancam cu un pahar de lapte batut  sau sana alaturi.

   POFTA  BUNA !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (Tava)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Draculina969
Draculina969 08 iul 2013, 20:38

super tare ideea!

as avea cateva intrebari...

as putea folosi o branza degresata?din aceea care seamana la consistenta cu urda...

sau mai bine,in loc de branza, as putea folosi perle de branza de La Dorna?

iar despre partea cu uleiul...presupun ca merge pusa hartie de copt in tava iar foile de placinte unse cu unt topit,nu?

sper sa vada cineva intrebararile mele ca mi-a lasat gura apa si vreau sa trec la treaba:D

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Draculina969 08 iul 2013, 20:58

Poti folosi telemea degresata light de la Hochland(eu cumpar de la Carrefour si Mega Image) - ar fi mai potrivita, dar si orice varianta care ai spus-o.

Dap, merge si cu hartie de copt si unse cu unt, chiar mai bine...

Draculina969
Draculina969 08 iul 2013, 21:08

as folosi mai degraba perlele de branza...au de 2 ori mai putine calorii cele cu 2% grasime...din acelea care au si smantana...

multumesc mult de raspuns:*