Ingrediente
●
Branza feta sau telemea
500 g
●
Foi de placinta
1 buc
pachet
●
Cimbru, busuioc, oregano
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Scoatem din timp de la congelator foile de placinta si spanacul, pentru a se dezgheta. Branza o punem intr-un castron si o faramitam cu furculita sau o dam pe razatoarea mare, daca merge rasa.
Pas 2
Peste branza maruntita adaugam spanacul bine scurs, ouale, sarea, piperul si condimentele (plantele) uscate. Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Pas 3
Ungem tava cu ulei, punem o foaie de placinta, iar ungem, mai punem inca una si iar ugem.
Pas 4
Bine ar fi ca pachetul de foi sa contina 16 bucati. Pe masa de lucru punem o folie de plastic sau o planseta pe care asezam o foaie, o ungem si mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compozitie si o intindem , dar doar pe jumatate de foaie (ca in poza).
Pas 5
Acum venim cu cealalta jumatate si acoperim compozitia.
Pas 7
Rulam si obtinem un sul pe care il asezam cu grija in tava, la margine, astfel incat sa ne incapa 6 astfel de suluri.
Pas 8
La fel ca si pe primul sul le facem pe toate 6 si le asezam frumos in tava.
Pas 9
Acum le ugem cu ulei si le acoperim cu ultimele 2 foi ramase si iar ugem bine tot. Cu o furculita intepam din loc in loc. Bagam tava in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 minute.
Pas 10
Cand s-a rumenit cat ne place o scoatem de la cuptor. Dupa ce s-a mai racit putem sa taiem si sa mancam cu un pahar de lapte batut sau sana alaturi.
POFTA BUNA !
Cantitate:
1 buc
(Tava)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)