Chec cu branza si broccoli/conopida violeta
reteta postata de Adriana (AMV)
Un aperitiv sanatos si frumos colorat.
Reteta am gasit-o cu broccoli, am facut-o si a avut mare succes. Acum am incercat si cu proaspat descoperita conopida violeta si m-am jucat putin cu culorile ardeilor.
Ingrediente
●
Ardei gras rosu
2 buc
eu am folosit capia
●
Ardei gras portocaliu
1 buc
●
Ardei gras galben
1 buc
●
Branza dulce de vaci
800 g
merge chiar 1kg, in functie de dimensiunea legumelor
●
Parmezan
6 linguri
eu am folosit cascaval afumat
●
Cascaval clasic
4 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se spala foarte bine legumele
Pas 2
Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se adauga putina sare.
Broccoli si conopida violeta se desfac in buchetele si se pun in apa clocotita pentru 1-2 minute. Se scot, se pun in apa rece apoi se lasa la scurs.
Pas 3
Taiati broccoli in bucatele.
Pas 4
Taiati conopida violeta in bucatele
Pas 7
Facem intai checul cu broccoli
Intr-un castron bateti putin 4 oua.
Pas 8
Adaugati broccoli, jumatate din restul ingredientelor si amestecati.
Pas 9
Puneti compozitia in forma. Eu am pus-o intr-o forma de chec din yena.
Pas 10
Repetati pasii 7, 8 si 9 cu restul ingredientelor si conopida violeta.
Pas 12
Le bagati la cuptor la foc mediu aproximativ o ora. Le verificati infigand o scobitoare, daca iese curata sunt gata.
La mine au stat pe treapta 3 timp de 55 min.
Pas 13
Se lasa sa se raceasca ... daca poti rezista
Cantitate:
2 buc
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
100 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)