Ouă umplute (o variantă)

Ouă umplute (o variantă)

Știu că există mai multe variante de a prepara ouăle umplute. Vă arăt acum cum m-a învățat mama mea să le pregătesc. Sunt extrem de simplu de preparat. Sper să vă și placă.

Ingrediente

Ouă
4 buc
3 fierte, plus un gălbenuș crud
Pateu
2 buc
   
Unt
30 g
un cubuleț ca cel din poză
Smântână
1 lingura
   
Ulei
7 linguri
   
Sare, piper, boia
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele. Ouăle (3) trebuie fierte din timp pentru a fi reci.

 

Ouă umplute (o variantă) - Pas 1
Pas 2

Tăiem în jumătăți ouăle fierte, scoatem gălbenușurile. 2 le punem într-un bol, unul îl punem deoparte.(vom pregăti din el maioneza, alături de gălbenușul crud).

 

Ouă umplute (o variantă) - Pas 2
Pas 3

Peste cele 2 gălbenușuri fierte adăugăm untul, pateul, sare și piper. Mixăm amestecul.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 3
Pas 4

Trebuie să iasă o pastă fină.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 4
Pas 5

Urmează să ne ocupăm de albușurile fierte. Cu o linguriță mai mică scobim interiorul celor 6 jumătăți. Avem grijă să nu se rupă.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 5
Pas 6

Facem maioneza. Eu o prepar așa: mixez un gălbenuș crud cu unul fiert, adaug uleiul în trepte, pun și un strop de zeamă de lămâie. La sfârșit pun o lingură de smântână. O puteți prepara după rețeta proprie.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 6
Pas 7

Așezăm maioneza pe un platou/farfurie mic/mică pe care urmează să aranjăm ouăle.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 7
Pas 8

Umplem jumătățile goale de ou fiert cu pasta de pateu.


Ouă umplute (o variantă) - Pas 8
Pas 9

Răsturnăm frumos jumătățile pline peste maioneza din farfurie. Ornăm cu boia și pătrunjel verde. Poftă bună!


Ouă umplute (o variantă) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!