Erbazzone Fritto

Erbazzone Fritto

M-am gandit sa va impartasesc si voua o reteta italiana si anume Erbazzone Fritto adica Frunze de sfecla prajita! In Italia se prepara deobicei toamna cand sunt frunzele de sfecla sunt abia crescute, pentru ca sunt bune cele proaspete!

In Romania nu se obisnuieste sa se manance aceste chiftelute! Dar sunt foarte bune!

Merita sa incercati!

P.S - Frunzele de sfecla se pot inlocui cu frunze proaspete de spanac!

Ingrediente

Frunze de sfecla
1 kg
sau frunze de spanac
Parmezan
150 g
Pesmet
50 g
Faina alba
2 linguri
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
200 ml
pentru frigere , puteti folosi si unt sau untura in loc de ulei
Condimente
1 lingurite
la alegerea dvs, eu am pus piper,usturoi granulat
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Frunzele de sfecla se curata de cozi, se spala bine.

 

Se pun intregi frunzele intr-o cratita cu apa clocotita.

 

2

Se clocotesc putin, pana se inmoaie frunzele, asemanator ca la frunzele de spanac.

Se scot frunzele si se lasa la scurs.

 

3

Dupa ce s-au scurs bine frunzele de sfecla se amesteca cu parmezanul ras, pesmetul, ouale batute si faina cernuta.

Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga condimentele si se  mai amesteca putin pana devine o pasta numai buna de a forma chiftele.

4

Se pune tigaia la incins cu ulei si luati cu o lingura din compotie sau le formati usor in mana si se pun la prajit.

Se prajesc pe ambele parti.

Se servesc imediat calde cu orice tip de salsa va place.

 

Pofta Buna!

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10-15 buc)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 03 feb 2011, 08:00

Ce interesanta reteta Ellena! Da, mai vrem retete italiene

giorgiana
giorgiana 04 feb 2011, 15:09

Mama o face mai mereu ,dar cu spanac,e bun si cu cel congelat.E sanatoasa si gustoasa!