Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
500 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc ingredientele.
Pas 2
Făina se amestecă cu un ou, puțină sare și apă cât să se formeze un aluat elastic.
Pas 3
Aluatul se ține puțin la frigider, cât se pregătește umplutura.
Pas 4
Umplutura: se rade brânza, se amestecă cu un ou și sare după gust. O să fie cam tare, dar nu vă speriați, așa trebuie să fie.
Pas 5
Se întind foile, nu foarte mari, subțiri și se umplu cu brânză.
Pas 6
Se apasă cu furculița pe margini pentru a nu se desface și se înțeapă puțin deasupra pentru a nu bubui în tigaie.
Pas 7
Se prăjesc în ulei încins - OBLIGATORIU!!!!
Dacă uleiul nu este încins, plăcintelele vor absorbi mult ulei și vor fi grețoase.
Pas 8
Se servesc atât calde cât și reci.
Data viitoare voi încerca să fac cu carne.
Poftă bună!
Cantitate:
900 g
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)