Suberek cu brânză

Suberek cu brânză

Suberek - un aperitiv care se poate servi atât cald cât și rece cu o cană de lapte bătut.

Umplutura poate fi după gust: carne, brânză, legume.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
500 g
   
Ouă
2 buc
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Brânză telemea
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pregătesc ingredientele.

Suberek cu brânză - Pas 1
Pas 2

Făina se amestecă cu un ou, puțină sare și apă cât să se formeze un aluat elastic.

Suberek cu brânză - Pas 2
Pas 3

Aluatul se ține puțin la frigider, cât se pregătește umplutura.

Suberek cu brânză - Pas 3
Pas 4

Umplutura: se rade brânza, se amestecă cu un ou și sare după gust. O să fie cam tare, dar nu vă speriați, așa trebuie să fie.

Suberek cu brânză - Pas 4
Pas 5

Se întind foile, nu foarte mari, subțiri și se umplu cu brânză.

Suberek cu brânză - Pas 5
Pas 6

Se apasă cu furculița pe margini pentru a nu se desface și se înțeapă puțin deasupra pentru a nu bubui în tigaie.

Suberek cu brânză - Pas 6
Pas 7

Se prăjesc în ulei încins - OBLIGATORIU!!!!

Dacă uleiul nu este încins, plăcintelele vor absorbi mult ulei și vor fi grețoase.

Suberek cu brânză - Pas 7
Pas 8

Se servesc atât calde cât și reci.

Data viitoare voi încerca să fac cu carne.

Poftă bună!

Suberek cu brânză - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

Colibri
Colibri 02 Jul 2019, 13:56

Sunt convinsa ca este o reteta foarte buna, insa nu se poate numi "suberek". Acesta se face numai cu carne tocata in amestec cu ceapa. Locuiesc in Dobrogea, unde este o mancare obisnuita in casele tataresti, de aceea am venit cu aceasta precizare :).

gabip
gabip 01 Aug 2015, 18:46

Suberek la Mangalia mai gasiti si acum, la piata de legume, vizavi, tot coada e!. Foarte bun!

tiki
tiki 15 Dec 2013, 21:39

Buna. Aceste Suberek imi amintesc de Constanta, Mangalia unde mergeam in tinerete si stateam la coada sa se faca. F.bune,dar nu stiu de ce marginile erau tari. Pe unele le-am fript mai mult,pe altele mai putin si tot tari au fost.Le-am si acoperit sa se abureasca,dar....... Asta e. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 03 Mar 2011, 14:19

Tatiana, o sa tin minte trucurile tale, iar data viitoare voi tine cont de ele!

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 03 Mar 2011, 13:57

Eh, fetelor, cu reteta asta mi-ati trezit niste amintiri foarte placute! In copilarie am avut oaspeti din sudul Moldovei, care au gatit astfel de placintele. Au fost si cu branza (dulce, cu marar), si cu praz (preferatele mele). De la ei am invatat sa pun 1-2 linguri de ulei in aluat. Apoi intind tot aluatul ca pentru coltunasi. Doar ca se poate intinde atat pe faina, cat si pe ulei (cred ca il intinzi mai subtire daca ungi masa/ facaletul cu ulei. Se ia o farfurie cu diametru aproximativ egal cu al tigaii. Se presara marginile farfuriei cu faina si se "taie" cu farfuria direct aluatul intins de pe masa. Puteti folosi si un cutit. In acest fel placintutele ies rotunde si cat de cat egale. Apoi cercul de aluat se ia in maini, si se intinde usor de margini, apoi rotesti pe centru, ca o pizza italiana. Se pune compozitia in mijloc si se lipesc marginile. Ei, cu lipitul e un secret. Se lipesc marginile ca si cum ai uni degetele sa faci cruciulita, sa te inchini in biserica. Se pun 2 degete pe marginea de la aluat (aratator si de mijloc), iar cu degetul mare impingi marginea semicercului intre cele 2 degete. Se va primi o marginuta in relief, aspectuoasa si crocanta dupa prajire. Eh, ce emotii pozitive mi-a adus reteta! Mersi Lena pentru site si mersi Lavi pentru postare!!!

Nota mea pentru rețetă:
miriamfloryol
miriamfloryol 17 Feb 2011, 13:45

da e foarte buna , eu am incercat cu cartofi si ceapa calite in tigaie ,,restul este la fel ca in reteta este ft buna ,,,,,,,

Lavi
Lavi 07 Feb 2011, 16:00

cascavalul se amesteca cu branza, poti sa nu pui.............faci cu ce branzaturi ai prin frigider.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 07 Feb 2011, 14:09

Buna ziua! Dar la ce se foloseste cascavalul ???

lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 07 Feb 2011, 15:51

Cred ca se amesteca cascavalul cu branza din umplutura, ca s-o faca mai gustoasa.

Lavi
Lavi 03 Feb 2011, 09:50

multumesc Lena!

ies in jur de 14 bucati.

lena
Elena (lena) 03 Feb 2011, 09:27

Foarte tare Lavi! Si pozele si pasii si Suberek-ul! Cate bucati iti ies din aceste cantitati?

Arată toate comentariile