Ciuperci pane

A
Ciuperci pane

Un aperitiv care întregeşte un platou de sărbătoare!

Ingrediente

Ciuperci
400 g
de preferat cât mai mici
Oua
3 buc
Faina grau
5 linguri
Mustar
1 linguri
Apa minerala
1 linguri
Sare
1 g
după gust

Pasi de urmat

1

Ciupercile de dimensiuni cat mai mici se spala bine.

2

Se aseaza intr-un vas cu apa si sare si se pun la fiert.

3

Se lasa sa fiarba timp de 8-10 minute si apoi se scot din vas si se pun la scurs.

4

Ouale se bat spuma impreuna cu mustarul si sarea

5

Se incorporeaza treptat faina.

6

Se omogenizeaza bine si daca mai sunt cocoloase se poate adauga o lingura de apa minerala

7

Ciupercile se trec prin faina de grau si apoi prin aluat

8

Se pun la prajit una cate una intr-o tava cu ulei incins.

9

Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta.

10

Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 grame
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Cori
Cori 22 ian 2012, 19:59

Vai ce idee buna, pentru mine mai ales, ca imi plac foarte mult ciupercile si le prepar in multe feluri. Am facut decat  ciuperci pleurotus, cand am gasit mai mari, dar prin ou si pesmet.  Foarte bune au fost si abia astept sa fac si reteta asta. Si cred ca insotite de un sos de usturoi ...........mmm... te lingi pe degete.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 feb 2012, 20:30

Gata le-am facut si sunt delicioase

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 16 feb 2012, 22:16

Apropo, uite si usturoiul care iti spunem ca merge de minune cu ciupercutele astea. IAAAAMMMMIIII

Poza mea pentru reteta:
l.e.
l.e. 02 oct 2017, 21:44

Eu fac pleurtotus pane; este  ceva super fain.

Nu le fierb; le spal si le las la scurs.

  Ciupercile  crude la pane sunt  ff gustoase.

 Mai bune decat  carnea.

Nota mea pentru reteta: