Chifteluțe la cuptor

Chifteluțe la cuptor

O alternativă bună la chiftelele prăjite în mult ulei. E prima dată când le prepar: sunt chiftelele la cuptor. După o rețetă relativ similară cu cele prăjite, veți obține niște chifteluțe delicioase, fine, dar crocante la exterior. Merg perfect ca aperitiv, însă și lângă un piure ori orez. Poftă bună!

Ingrediente

Carne de porc tocată
250 g
   
Ou
1 buc
mic
Sare, piper, boia dulce
1 lingurita
după gust
Usturoi
1 buc
1 cățel presat
Pesmet
1 buc
1/2 lingură
Făină
1 lingura
o lingură bună

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 1
Pas 2

Amestecăm carnea tocată cu celelalte ingrediente: sarea, piperul, boiaua, oul, pesmetul, usturoiul. Eu am adăugat și o lingură bună de făină ca să fie compoziția bună de modelat. (1 ou e cam prea mult pentru 250 g carne)


Chifteluțe la cuptor - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile ude, începem să modelăm chiftelele. Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt.


Chifteluțe la cuptor - Pas 3
Pas 4

Le băgăm la cuptor până se rumenesc. Eu le-am ținut vreo 40-50 de minute, nici nu știu exact, dar puteți deschide cuptorul să vă uitați la ele.


Chifteluțe la cuptor - Pas 4
Pas 5

Dacă le preferați mai crocante/rumenite, le întoarceți o dată pe cealaltă parte în timpul ce stau la cuptor, așa cum am făcut și eu.


Chifteluțe la cuptor - Pas 5
Pas 6

Vă arăt și o secțiune. Sunt absolut gustoase! Poftă bună!


Chifteluțe la cuptor - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 14 buc
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 55 min
Data publicării:
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Gabache
Gabache 18 Dec 2013, 20:31

Am facut si eu de vreo trei ori chiftele la cuptor, sunt bune si mai dietetice, insa va rog sa ma credeti, nu sunt la fel de gustoase ca cele prajite in tigaie. Asta e, cine vrea sa aiba grija  de sanatate renunta la prajeli. Insa o data sau de doua ori pe an, nu cred ca e asa grav.