Ciuperci pane

A
Ciuperci pane

Un aperitiv care întregeşte un platou de sărbătoare!

Ingrediente

Ciuperci
400 g
de preferat cât mai mici
Oua
3 buc
Faina grau
5 linguri
Mustar
1 lingura
Apa minerala
1 lingura
Sare
1 g
după gust

Pasi de urmat

Pas 1

Ciupercile de dimensiuni cat mai mici se spala bine.

Ciuperci pane - Pas 1
Pas 2

Se aseaza intr-un vas cu apa si sare si se pun la fiert.

Ciuperci pane - Pas 2
Pas 3

Se lasa sa fiarba timp de 8-10 minute si apoi se scot din vas si se pun la scurs.

Ciuperci pane - Pas 3
Pas 4

Ouale se bat spuma impreuna cu mustarul si sarea

Ciuperci pane - Pas 4
Pas 5

Se incorporeaza treptat faina.

Ciuperci pane - Pas 5
Pas 6

Se omogenizeaza bine si daca mai sunt cocoloase se poate adauga o lingura de apa minerala

Ciuperci pane - Pas 6
Pas 7

Ciupercile se trec prin faina de grau si apoi prin aluat

Ciuperci pane - Pas 7
Pas 8

Se pun la prajit una cate una intr-o tava cu ulei incins.

Ciuperci pane - Pas 8
Pas 9

Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta.

Ciuperci pane - Pas 9
Pas 10

Se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.

Ciuperci pane - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 22 Jan 2012, 19:59

Vai ce idee buna, pentru mine mai ales, ca imi plac foarte mult ciupercile si le prepar in multe feluri. Am facut decat  ciuperci pleurotus, cand am gasit mai mari, dar prin ou si pesmet.  Foarte bune au fost si abia astept sa fac si reteta asta. Si cred ca insotite de un sos de usturoi ...........mmm... te lingi pe degete.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 Feb 2012, 20:30

Gata le-am facut si sunt delicioase

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 16 Feb 2012, 22:16

Apropo, uite si usturoiul care iti spunem ca merge de minune cu ciupercutele astea. IAAAAMMMMIIII

Poza mea pentru reteta:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 02 Oct 2017, 21:44

Eu fac pleurtotus pane; este  ceva super fain.

Nu le fierb; le spal si le las la scurs.

  Ciupercile  crude la pane sunt  ff gustoase.

 Mai bune decat  carnea.

Nota mea pentru reteta: