Ingrediente
●
Lapte
350 ml
cât să acopere cartofii la fiert
●
Ciuperci proaspete
3 buc
mici
●
Brânză pentru topit (mozzarella, cașcaval)
100 g
eu am folosit cașcaval clasic
●
Parmezan ras
2 linguri
eu nu am pus
●
Pătrunjel verde
1 buc
puțin
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Spălăm, curățăm și tăiem cubulețe cartofii.
Pas 3
Îi punem la fiert împreună cu laptele într-o oală potrivită.
Pas 4
Până cartofii stau la fiert, ne ocupăm de restul ingredientelor. Feliem subțire ciupercuțele.
Pas 5
Tăiem cubulețe mici cașcavalul.
Pas 6
Tocăm pătrunjelul și tăiem usturoiul feliuțe foarte subțiri.
Pas 7
Când cartofii sunt fierți (îi încercăm cu o furculiță/un cuțit; la mine au fiert vreo 20 de minute), îi scurgem de lapte. Vom face din ei un piure.
Pas 8
Adăugăm untul și sarea și îi pasăm cu un tel. Tot acum puteți pune și parmezanul ras.
Pas 9
Lăsăm piureul la răcit. Ne ocupăm de ciupercuțe în continuare.
Pas 10
Punem usturoiul la călit în puțin ulei.
Pas 11
După un minut, adăugăm și ciupercuțele.
Pas 12
Amestecăm din când în când. După 2-3 minute punem și pătrunjelul.
Pas 13
Scurgem ciupercuțele de surplusul de ulei. Urmează să amestecăm cele 3: piureul de cartofi, ciupercuțele călite și cașcavalul.
Pas 14
Ungem cu ulei vasul termorezistent pe care îl vom folosi (la mine, un vas mic de Yena).
Pas 15
Punem compoziția în vas și nivelăm cu o lingură.
Pas 16
Băgăm vasul la cuptor până se rumenește puțin. Eu l-am ținut vreo 50 de minute la foc destul de mic.
Pas 18
Și aici pe farfurie! Poftă bună!
Cantitate:
3 buc
(pt 3 persoane)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
75 min
Data publicării: