Pui a la Cristina

A
Pui a la Cristina

Am o colega care face parte din categoria femeilor ce gatesc de placere care de multe ori se straduieste sa ma invete din retetele ei de succes. Asta e una din ele. Am facut-o de ziua mea cu un pui intreg si musafirii nu s-au oprit pana nu a disparut tot din tava.

Ultima data am "aplicat-o" pe un cocos de tara. Pulpele le facusem inainte la tava si au ajuns ... la caini. Au avut un gust ciudat, sau poate ca nu suntem noi obisnuiti cu orataniile "eco". Multa vreme am evitat sa ma ating de restul de cocos care a asteptat cuminte in cogelator pana mi-am adus aminte de reteta asta. Abia am mai prins o aripioara cu o urma de mamaliga sa fac poza

Ingrediente

Pui
1 buc
Mandarine
3 buc
Usturoi
3 buc
capatani
Foaie de dafin
2 buc
Smantana
200 ml
Vin alb dulce
1 pahare
Ciuperci
500 g
Unt
1 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite
Sare
1 linguri
Apa
1 pahare

Pasi de urmat

1

Adunam ingredientele.

Eu deja incepusem sa pregatesc puiul cand mi-a venit ideea sa fac poze.

2

Se freaca puiul cu sare, dupa care se spala cu apa. Intr-o oala/cratita mare se pune puiul si se acopera cu apa. Se adauga sare, 1 foaie de dafin, 2 capatani de usturoi pisate, 1 lingurita de boia dulce. Se lasa puiul sa fiarba pana intra furculita usor in el. Se scoate din oala si se pune la scurs.

Zeama am folosit-o apoi la un pilaf  dupa reteta Lenei (a la tata) si a fost primul meu pilaf reusit.

3

Pisam o capatana de usturoi

4

Stoarcem mandarinele

5

Facem un mujdei din usturoi si o parte din smantana

6

Ungem puiul cu mujdeiul si il punem intr-o tava.

7

Facem un sos din: 1 lingura de smantana, zeama de la mandarine, vinul, untul, 1 praf de sare, apa.

8

Turnam peste tot sosul si bagam la cuptor la foc mediu.

9

Din cand in cand (cam la 10 min) eu am uns bucatile de pui cu cu sos si le-am rotit.

10

Cand s-a rumenit e gata.

Carnea a fost foarte frageda, se desprindea de pe oase si avea un gust deosebit. Sosul e fost si el excelent. 

A mers de minune cu mamaliguta, ce a mai ramas din mujdei si vinul alb, ca doar era pacat de sticla deschisa.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 bucati (in functie de marimea puiului)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 105 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu CARNE, Pui

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !