Ciuperci umplute

S
Ciuperci umplute

Ciupercile umplute sunt preferatele mele, sunt un aperitiv minunat pentru a va impresiona invitatii. Am mancat prima data aceste ciuperci acum vreo 6 ani, atunci cand sotul meu s-a hotarat intr-o zi sa ma impresioneze pregatindu-mi acest preparat. A fost o surpriza placuta, desi fiind vorba intre noi, le lipseau sarea si piperul, insa in timp am experimentat amandoi si asa au luat nastere aceste minunate ciupercute.

Ingrediente

Ciuperci champignon
1 kg
Cascaval
100 g
Bacon
200 g
Patrunjel verde tocat
2 linguri
Sare
1 g
un varf de lingurita
Piper
1 g
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Se spala si se curata ciupercile. Se scot piciorusele si se pun separat intr-o farfurie, apoi cu ajutorul unui cutit se curata interiorul ciupercilor;

 

2

Se taie marunt piciorusele ciupercilor si baconul patratele. Se pune un strop de ulei intr-o tigaie si se caleste baconul si piciorusele;

 

3

Dupa ce s-au rumenit se indeparteaza de pe foc si se lasa pana se racoresc. Patrunjelul se toaca marunt si se adauga peste compozitie impreuna cu sarea si piperul;

 

4

Se umple fiecare ciuperca cu compozitia anterioara, iar deasupra se pune cate o felie de cascaval;

 

5

Se baga la cuptor timp de 15 minute. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna !

 

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (2-3 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 30 ian 2014, 15:20

foarte bine arata si cred ca sunt la fel de gustoase..am sa incerc si el..fara bacon ca sunt vegana 

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 13 feb 2014, 16:34

foarte bune..eu am facut o varianta vegetariana fara bacon, dar si una de post (vegana) cu tofu si le-am servit cu o garnitura de spanac..ambele au iesit genial..multumesc pentru idee 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Maia A
Maia A 12 apr 2014, 15:39

Ooau ce bune sunt am incercat si eu

Lorry
Lorry 24 apr 2014, 19:21

Am facut si eu ciuperci umplute dar nu asa. Tot asa se scot piciorusele, se ung in interior cu margarina ,se pune putina sare mare care atunci cand se topeste margarina intra si sarea in interiorul ciupercii.  se adauga bacon crud sau un Kaiser mai sarat, apoi pun cascaval dat pe razatoarea mai mare iar deasupra pt ornament pun mac. Se pot pune si la cuptor si pe gratar. Sunt delicioase. Normal de unde am luat eu reteta se folosea in loc de cascaval niste branza frantuzeasca cu mucegai dar eu nu o support asa ca am schimbat.

tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:17

delicioase au iesit. Mersi pentru reteta

Poza mea pentru reteta: