Ciuperci umplute

S
Ciuperci umplute

Ciupercile umplute sunt preferatele mele, sunt un aperitiv minunat pentru a vă impresiona invitații. Am mâncat prima dată aceste ciuperci acum vreo 6 ani, atunci când soțul meu s-a hotărât într-o zi să mă impresioneze pregătindu-mi acest preparat. A fost o surpriză plăcută, deși fiind vorba între noi, le lipseau sarea și piperul, însă în timp am experimentat amândoi și așa au luat naștere aceste minunate ciupercuțe.

Ingrediente

Ciuperci champignon
1 kg
   
Cascaval
100 g
   
Bacon
200 g
   
Patrunjel verde tocat
2 linguri
   
Sare
1 g
un vârf de linguriță
Piper
1 g
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Se spală și se curăță ciupercile. Se scot piciorușele și se pun separat într-o farfurie, apoi cu ajutorul unui cuțit se curăță interiorul ciupercilor;

 

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Se taie mărunt piciorușele ciupercilor și baconul pătrățele. Se pune un strop de ulei într-o tigaie și se călește baconul și piciorușele;

 

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

După ce s-au rumenit se îndepărtează de pe foc și se lasă până se răcoresc. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă peste compoziție împreună cu sarea și piperul;

 

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Se umple fiecare ciupercă cu compoziția anterioară, iar deasupra se pune câte o felie de cașcaval;

 

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Se bagă la cuptor timp de 15 minute. Se pot servi atât calde cât și reci.

Poftă bună!

 

 

Ciuperci umplute - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (2-3 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Sursă: thymecook

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 30 Jan 2014, 15:20

foarte bine arata si cred ca sunt la fel de gustoase..am sa incerc si el..fara bacon ca sunt vegana 

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 13 Feb 2014, 16:34

foarte bune..eu am facut o varianta vegetariana fara bacon, dar si una de post (vegana) cu tofu si le-am servit cu o garnitura de spanac..ambele au iesit genial..multumesc pentru idee 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Maia A
Maia A 12 Apr 2014, 15:39

Ooau ce bune sunt am incercat si eu

Lorry
Lorry 24 Apr 2014, 19:21

Am facut si eu ciuperci umplute dar nu asa. Tot asa se scot piciorusele, se ung in interior cu margarina ,se pune putina sare mare care atunci cand se topeste margarina intra si sarea in interiorul ciupercii.  se adauga bacon crud sau un Kaiser mai sarat, apoi pun cascaval dat pe razatoarea mai mare iar deasupra pt ornament pun mac. Se pot pune si la cuptor si pe gratar. Sunt delicioase. Normal de unde am luat eu reteta se folosea in loc de cascaval niste branza frantuzeasca cu mucegai dar eu nu o support asa ca am schimbat.

tasicuta
tasicuta 29 Feb 2016, 17:17

delicioase au iesit. Mersi pentru reteta

Poza mea pentru rețetă: