Pilaf cu ciuperci (de post)
O reteta foarte binevenita in post, dar nu numai.
Se face usor,dar este foarte gustoasa, mai ales alaturi de o salata de sezon sau de niste muraturi. Se poate folosi si orezul obisnuit, indeosebi cel cu bobul lung, dar cu orez integral este mult mai sanatos si mai gustos acest pilaf. Bobul ramane intreg si nelipicios. De regula,orezul integral fierbe mai greu decat cel obisnuit, dar daca il tineti ,in prealabil, cateva ore (1-3 ore),sa se inmoaie in apa, veti diminua considerabil timpul de fierbere.
Ingrediente
●
Ciuperci proaspete
300 g
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
poti pune si rosii proaspete
●
Piper
1 lingurita
dupa gust
●
Marar
1 buc
1 leg,din care folositi cat vreti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Tai cubulete cepele si morcovii. Ii pui la calit cu un pic de ulei
Pas 2
Adaugi ciupercile proaspete taiate marunt. Lasi sa se caleasca si acestea
Pas 3
Adaugi orezul,inmuiat in prealabil cateva ore in apa. Il calesti un pic si pe acesta,cateva minute.Apoi adaugi apa,in proportie de 2:1 fata de orez.
Mai pregatesti separat niste apa fiarta ca s-o adaugi daca mai trebuie.
Pas 4
Lasi sa fiarba orezul pana se umfla bine si aproape e fiert, e deja moale. Daca e nevoie,pe parcurs mai adaugi apa, (cand orezul nu a fiert, dar apa a scazut prea mult ).
Adaugi ardeiul verde,taiat cubulete si rosiile din conserva.Sarezi,piperezi,dupa gust
Pas 5
Cand orezul este complet fiert,la fel si legumele,stingi focul si adaugi mararul taiat marunt. Mancarea trebiue sa mai contina apa, asa cum se vede in poza, deoarece dupa ce luati de pe foc, orezul mai absoarbe apa,dar va ramane intreg. Daca fierbeti pilaful pana nu mai e deloc lichid,riscati ca orezul sa se prinda de cratita si sa se sfarme.
Pas 6
Mai lasati cratita acoperita aproximativ inca o jumatate de ora,pana se umfla bine tot orezul si serviti pilaful alaturi de o salata, la mine a fost de spanac cu castraveti.
Cantitate:
1 kg
(aproximativ,ajunge pentru 5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: