Ingrediente
●
Ulei
2 linguri
de măsline sau floarea-soarelui
●
Zahăr
1 lingurita
zahăr brun
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puteți face și o cantitate mai mare. Eu am făcut doar din două pere și o ceapă.
Pas 2
Începem cu ceapa. Punem uleiul la încins într-o tigaie și adăugăm ceapa tăiată Julien. O lăsăm cam 1 minut (nu o prăjim) să se înmoaie, apoi adăugăm oțetul, zahărul și apa. O lăsăm să fiarbă la foc mic până ceapa se înmoaie și lichidul se evaporă.
Pas 3
Ne ocupăm de pere. Le spălăm și le curățăm.
Pas 4
Între timp și ceapa este gata.
Pas 5
Tăiem perele în sferturi și scobim sâmburii. Punem în fiecare scobitură cam 1 linguriță de ceapă și așezăm para pe o fâșie de bacon.
Pas 6
Rulăm baconul în jurul bucății de pară și prindem cu o scobitoare. Ungem o tavă cu puțin ulei și așezăm perele astfel învelite și le dăm la cuptorul încins în prealabil pentru 25 de minute cât să devină crocant baconul și să se coacă puțin perele.
Pas 7
Când baconul este făcut scoatem tava și gata. Avem un aperitiv și ușor de făcut și deosebit ca gust. Se servește cald.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării: