Pere cu ceapă caramelizată

Pere cu ceapă caramelizată

Această rețetă (acum văd data: 4 nov. 2014), am intenționat demult să o postez, dar din cauza multor probleme am tot amânat. Rețeta de Pere cu ceapă caramelizată este un aperitiv îndrăzneț și gustos, depinde de gustul fiecăruia dacă vor aprecia sau nu această combinație dintre un fruct, o legumă și puțină carne. Se face foarte ușor, în 35-40 de minute este gata și vă veți surprinde musafirii în mod plăcut. Merită să încercați.

Ingrediente

Bacon
8 buc
felii
Pere
2 buc
   
Ceapă roșie
1 buc
   
Ulei
2 linguri
de măsline sau floarea-soarelui
Zahăr
1 lingurita
zahăr brun
Apă
50 ml
   
Oțet
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Puteți face și o cantitate mai mare. Eu am făcut doar din două pere și o ceapă.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 1
Pas 2

Începem cu ceapa. Punem uleiul la încins într-o tigaie și adăugăm ceapa tăiată Julien. O lăsăm cam 1 minut (nu o prăjim) să se înmoaie, apoi adăugăm oțetul, zahărul și apa. O lăsăm să fiarbă la foc mic până ceapa se înmoaie și lichidul se evaporă.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 2
Pas 3

Ne ocupăm de pere. Le spălăm și le curățăm.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 3
Pas 4

Între timp și ceapa este gata.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 4
Pas 5

Tăiem perele în sferturi și scobim sâmburii. Punem în fiecare scobitură cam 1 linguriță de ceapă și așezăm para pe o fâșie de bacon.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 5
Pas 6

Rulăm baconul în jurul bucății de pară și prindem cu o scobitoare. Ungem o tavă cu puțin ulei și așezăm perele astfel învelite și le dăm la cuptorul încins în prealabil pentru 25 de minute cât să devină crocant baconul și să se coacă puțin perele.

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 6
Pas 7

Când baconul este făcut scoatem tava și gata. Avem un aperitiv și ușor de făcut și deosebit ca gust. Se servește cald.

POFTĂ BUNĂ !

Pere cu ceapă caramelizată - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 35 min
Data publicării:
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 26 Sep 2017, 19:24

Tiki ai zis bine " depinde de gustul fiecaruia", eu cred ca as mincat toate ingredients aparte ,da mai stii...... niciodata nu poti sa zici ca nu-mi place pina nu gusti.

tiki
tiki timotei 26 Sep 2017, 23:10

Timotei, precis o sa=ti placa. Para nu mai are gustul ei cunoscut, ci si-l schimba putin de la bacon a fum si afumatura cu ceapa merge bine. Pe bune. Poti incerca chiar si numai dintr-o para ca e ceva ieftin si simplu de facut,