Pizza cu sunca si mozzarella
reteta postata de Elena (Ellena)
Am preparat 2 tipuri de pizza dupa o reteta italiana.
Am fost tare incantata si multumita cum mi-a iesit aluatul.
Subtire, pufos si putin crocant.
Din aluatul care l-am facut mi-au iesit 3 pizza.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
500 g
pt aluat
●
Apa plata
250 ml
pt aluat
●
Drojdie proaspata
20 g
pt aluat
●
Miere
1 lingurita
pt aluat
●
Sare
1 lingurita
pt aluat
●
Ulei de masline
5 linguri
pt aluat
●
Masline negre, fara samburi
100 g
●
Pasta de rosii
5 linguri
pt salsa
●
Ulei de masline
4 linguri
pt salsa
●
Zahar
1 lingurita
pt salsa, o lingurita rasa
●
Oregano
1 lingurita
pt salsa
●
Sunca presata
100 g
tip praga
●
Ciuperci champinion
100 g
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am pregatit ingredientele.
Preparare aluat pentru pizza:
Faina o punem intr-un vas si facem in mijloc o gropita.
Drojdia o amestecam cu o lingurita de miere, o adaugam in apa calduta si amestecam compozitia bine dupa care o turnam toata odata in gropita.
Amestecam putin aluatul cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul tot odata.
Framantam pana rezulta un aluat moale, elastic care nu se lipeste de maini.
Punem la crescut pt minim 2-3 ore.
Pas 2
Intre timp cat aluatul sta la crescut preparam salsa:
- intr-un bol punem 5 linguri de sos de rosii sau pasta de rosii si se adauga 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita rasa de zahar si o lingurita de oregano.
Se amesteca bine, sa obtinem o salsa nici subtire, nici groasa, potrivita.
Pas 4
Cand aluatul a crescut il luam si il impartim in 3 bile.
Tava pentru pizza o ungem bine cu ulei de masline.
Apoi luam una din bile si o intindem direct in tava de pizza. O intindem cu mainile bine, atent pana obtinem un aluat destul de subtire.
In nici un caz sa nu folositi facaletul.
Pas 5
Dupa ce am intins bine aluatul, il ungem cu salsa de rosii pe toata suprafata.
Pas 6
Adaugam feliile de sunca presata.
Pas 10
Gratarul cuptorului il pozitionam pe planul cel mai sus din cuptor si lasam pizza 7-10 min maxim.
Pas 11
Se scoate, se taie felii si se serveste imediat calda!
Optional puteti sa o serviti cu salsa de rosii deasupra.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(1 pizza - 8 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Data publicarii: