Pizza cu șuncă și mozzarella

Pizza cu șuncă și mozzarella

Am preparat 2 tipuri de pizza după o rețetă italiană.

Am fost tare încântată și mulțumită cum mi-a ieșit aluatul.

Subțire, pufos și puțin crocant.

Din aluatul care l-am făcut mi-au ieșit 3 pizza.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
500 g
pt aluat
Apă plată
250 ml
pt aluat
Drojdie proaspătă
20 g
pt aluat
Miere
1 lingurita
pt aluat
Sare
1 lingurita
pt aluat
Ulei de măsline
5 linguri
pt aluat
Mozzarella
250 g
   
Măsline negre, fără sâmburi
100 g
   
Pastă de roșii
5 linguri
pt salsa
Ulei de măsline
4 linguri
pt salsa
Zahăr
1 lingurita
pt salsa, o linguriță rasă
Oregano
1 lingurita
pt salsa
Șuncă presată
100 g
tip Praga
Ciuperci champinion
100 g
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Am pregătit ingredientele.

Preparare aluat pentru pizză:

Făina o punem într-un vas și facem în mijloc o gropiță.

Drojdia o amestecăm cu o linguriță de miere, o adăugăm în apă călduță și amestecăm compoziția bine, după care o turnăm toată odată în gropiță.

Amestecăm puțin aluatul cât să se omogenizeze, apoi adăugăm uleiul tot odată.

Frământăm până rezultă un aluat moale, elastic care nu se lipește de mâini.

Punem la crescut pentru minim 2-3 ore.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 1
Pas 2

Între timp, cât aluatul stă la crescut, preparăm salsa:

- într-un bol punem 5 linguri de sos de roșii sau pastă de roșii și se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță rasă de zahăr și o linguriță de oregano.

Se amestecă bine, să obținem o salsa nici subțire, nici groasă, potrivită.

 

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 2
Pas 3

Tăiem măslinele rondele.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 3
Pas 4

Când aluatul a crescut, îl luăm și îl împărțim în 3 bile.

Tava pentru pizza o ungem bine cu ulei de măsline.

Apoi luăm una din bile și o întindem direct în tava de pizza. O întindem cu mâinile bine, atent până obținem un aluat destul de subțire.

În niciun caz să nu folosiți făcălețul.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 4
Pas 5

După ce am întins bine aluatul, îl ungem cu salsa de roșii pe toată suprafața.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 5
Pas 6

Adăugăm feliile de șuncă presată.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 6
Pas 7

Ciupercuțele opțional.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 7
Pas 8

Măsline tăiate rondele.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 8
Pas 9

Și mozzarella.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 9
Pas 10

Grătarul cuptorului îl poziționăm pe planul cel mai sus din cuptor și lăsăm pizza 7-10 min maxim.

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 10
Pas 11

Se scoate, se taie felii și se servește imediat caldă!

Opțional puteți să o serviți cu salsa de roșii deasupra.

 

Poftă Bună!

Pizza cu șuncă și mozzarella - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 pizza - 8 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Data publicării:
Colecții: Plăcinte și pizza

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

daria26
daria26 13 Sep 2016, 11:46

Salut, scuze, din ce e tava pentru pizza?? e din lemn??? pentru ca la cuptorul electric nu stiu de care sa-mi iau...pare atat de gustoasa pizza, neaparat vreau sa o fac pe vineri :D...mersiii

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) daria26 13 Sep 2016, 12:07

Eu folosesc tavi metalice pt pizza, din comert. Dar merge in oricare aveti :)

daria26
daria26 Butuc Elena (ButucElena922) 27 Nov 2016, 10:24

salut, multumesc mult

LiudmilaCucirianu904
Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 Nov 2016, 21:50

Buna, 

la ce tempratura ati copt pizza?

lena
Elena (lena) Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 Nov 2016, 21:53

La 200 de grade.

LiudmilaCucirianu904
Liudmila Cucirianu (LiudmilaCucirianu904) 26 Nov 2016, 21:57

Multumesc.