Pizza cu șuncă și mozzarella
rețeta postată de Elena (Ellena)
Am preparat 2 tipuri de pizza după o rețetă italiană.
Am fost tare încântată și mulțumită cum mi-a ieșit aluatul.
Subțire, pufos și puțin crocant.
Din aluatul care l-am făcut mi-au ieșit 3 pizza.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
500 g
pt aluat
●
Apă plată
250 ml
pt aluat
●
Drojdie proaspătă
20 g
pt aluat
●
Miere
1 lingurita
pt aluat
●
Sare
1 lingurita
pt aluat
●
Ulei de măsline
5 linguri
pt aluat
●
Măsline negre, fără sâmburi
100 g
●
Pastă de roșii
5 linguri
pt salsa
●
Ulei de măsline
4 linguri
pt salsa
●
Zahăr
1 lingurita
pt salsa, o linguriță rasă
●
Oregano
1 lingurita
pt salsa
●
Șuncă presată
100 g
tip Praga
●
Ciuperci champinion
100 g
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Am pregătit ingredientele.
Preparare aluat pentru pizză:
Făina o punem într-un vas și facem în mijloc o gropiță.
Drojdia o amestecăm cu o linguriță de miere, o adăugăm în apă călduță și amestecăm compoziția bine, după care o turnăm toată odată în gropiță.
Amestecăm puțin aluatul cât să se omogenizeze, apoi adăugăm uleiul tot odată.
Frământăm până rezultă un aluat moale, elastic care nu se lipește de mâini.
Punem la crescut pentru minim 2-3 ore.
Pas 2
Între timp, cât aluatul stă la crescut, preparăm salsa:
- într-un bol punem 5 linguri de sos de roșii sau pastă de roșii și se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță rasă de zahăr și o linguriță de oregano.
Se amestecă bine, să obținem o salsa nici subțire, nici groasă, potrivită.
Pas 4
Când aluatul a crescut, îl luăm și îl împărțim în 3 bile.
Tava pentru pizza o ungem bine cu ulei de măsline.
Apoi luăm una din bile și o întindem direct în tava de pizza. O întindem cu mâinile bine, atent până obținem un aluat destul de subțire.
În niciun caz să nu folosiți făcălețul.
Pas 5
După ce am întins bine aluatul, îl ungem cu salsa de roșii pe toată suprafața.
Pas 6
Adăugăm feliile de șuncă presată.
Pas 10
Grătarul cuptorului îl poziționăm pe planul cel mai sus din cuptor și lăsăm pizza 7-10 min maxim.
Pas 11
Se scoate, se taie felii și se servește imediat caldă!
Opțional puteți să o serviți cu salsa de roșii deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(1 pizza - 8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Data publicării: