Primii pasi vor fi descrisi aici, mai lung un pic. Mai important mi se pare cum se va face placinta propriu zisa. Dar o sa mentionez desigur si despre aluat si cartofi.
Deci:
0cm;">Inainte de toate pregatim cartofii pentru placinte. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se paseaza. Eu ii curat rapid cand sunt fierbinti, pentru ca se paseaza mai usor si nu ies asa cleiosi.
0cm;">Tai ceapa marunt si o calesc in ulei, pana devine rumena. Dupa ce am pasat cartofii, adaug ceapa prajita cu tot cu ulei. Amestec bine. Cand amestecul s-a racit, formez din cartof niste bile, cam de 6-7 cm diametrul ( cred ca la fel ca mingile de badminton) ( arata ca in poza)
0cm;">
0cm;">Pregatim aluatul.
0cm;">Pun faina, la mijloc pun sarea si bicarbonatul.
Adaug apa cate un pic si framant, pana iese un aluat elastic, ca de paine.
0cm;">Formez 10 bile din el, ( mama zice ca '' adunam aluatul'') si il acoperim cu un prosop, sa se odihneasca putin. Dupa vreo 10 min incepem procesul. Aluatul nu trebuie sa se odihneasca prea mult, ca se intinde aiurea si nu mai ies asa bine.
0cm;">Si incepe procesul asamblarii placintelor: