Multumita Lenei, am scotocit prin calculcator, dupa niste poze cu placinte de la mama mea de acasa. Pozele cred ca au vre-un an si ceva. Nu sunt de cea mai buna calitate, dar deocamdata nu am altele.
Mama mea face doua feluri de placinte. Alea cu branza, varza, visini.. sunt placinte impaturite, in stilul in care probabil l-ati mai vazut.
0cm;">Dar mai face si placinte '' tropotite'', metoda fiind mai rar intalnita. Cel putin pana anul acesta chiar am crezut ca e unica, preluata de la bunica.Nu stiu de ce le zice "tropotite", nu am gasit o explicatie logica in DEX, dar o avem in suflet :)
Placintele bunicii, acum ale mamei, sunt delicioase. Din punct de vedere caloric e mai bine sa nu va intrebati cum sunt. Dar chiar si asa, nu ma pot abtine de la ele. Eu le fac mai rar. Dar cand mergem acasa, oricat de scurta ar fi vizita, nu trece niciodata fara placinte tropotite facute de mama. Pentru ca mama a prins secretul bunicii si ni l-a transmis si noua, si nepoatelor, si poate il va transmite si stranepoatelor. Reteta nu e fixa, pentru ca e facuta mereu dupa cum se "simte"aluatul. Promit ca atunci cand merg acasa, sa fac poze mai bune si sa mai schimb pe aici, ici cole cate ceva.