Ingrediente
●
Cartofi
5 buc
potriviți
●
Boia dulce
1 lingurita
o jumătate de linguriță
●
Ardei capia
1 buc
sau ardei gras roșu
●
Piper macinat
1 lingurita
după gust și aspect
●
Ulei
3 linguri
pentru călit ardeiul
●
Patrunjel verde
1 buc
3-4 fire
●
Sare
1 lingurita
după gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fierbem cartofii în coajă. Îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi curățăm.
Pas 2
Tăiem cartofii rondele subțiri. Puteți tăia fiecare cartof în 4, apoi feliați subțire.
Pas 3
Tăiem ardeiul mărunt. Eu am avut doar o jumătate de ardei, din păcate.
Pas 4
Punem uleiul într-o crăticioară/tigaie și adăugăm ardeiul și boiaua. Călim 3-4 minute.
Pas 5
Când s-a înmuiat ardeiul, adăugăm cartofii. Amestecăm încet să nu se rupă, cu o lingură de lemn, de jos în sus. Punem acum sarea și piperul. Mai amestecăm, dar încet. Focul e mic.
Pas 6
Punem și pătrunjelul, tăiat mărunt.
Pas 7
Amestecăm și mai lăsăm un minut. Stingem focul.
Pas 8
Poftă bună! Îi puteți servi așa, dar și cu o friptură ori o salată de legume/murături.
Cantitate:
3 buc
(2-3 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: