Cartofi cu boia

Cartofi cu boia

Nu știu exact cum se numesc, dar noi le spunem „cartofi cu boia”, deși mai potrivit ar fi „cartofi cu ardei”. Cert e că sunt delicioși! Merg perfect lângă o friptură, o salată de legume/murături, dar eu îi mănânc și așa, fără nimic lângă. Chiar dacă se mărunțesc prea mult cartofii sau nu rămân chiar întregi feliuțele, gustul nu-l poate modifica nimeni și nimic!

Ingrediente

Cartofi
5 buc
potriviți
Boia dulce
1 lingurite
o jumătate de linguriță
Ardei capia
1 buc
sau ardei gras roșu
Piper macinat
1 lingurite
după gust și aspect
Ulei
3 linguri
pentru călit ardeiul
Patrunjel verde
1 buc
3-4 fire
Sare
1 lingurite
după gust

Pasi de urmat

1

Fierbem cartofii în coajă. Îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi curățăm.


2

Tăiem cartofii rondele subțiri. Puteți tăia fiecare cartof în 4, apoi feliați subțire.

3

Tăiem ardeiul mărunt. Eu am avut doar o jumătate de ardei, din păcate.


4

Punem uleiul într-o crăticioară/tigaie și adăugăm ardeiul și boiaua. Călim 3-4 minute.


5

Când s-a înmuiat ardeiul, adăugăm cartofii. Amestecăm încet să nu se rupă, cu o lingură de lemn, de jos în sus. Punem acum sarea și piperul. Mai amestecăm, dar încet. Focul e mic.


6

Punem și pătrunjelul, tăiat mărunt.


7

Amestecăm și mai lăsăm un minut. Stingem focul.


8

Poftă bună! Îi puteți servi așa, dar și cu o friptură ori o salată de legume/murături.


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (2-3 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Colectii: Garnituri, Cartofi

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !