Cartofi picanti cu parmezan

Cartofi picanti cu parmezan

In seara asta am avut chef de cartofi la cuptor si uite asa am facut cartofi picanti cu parmezan. Parerea mea este ca ar merge cu orice fel de branza si se potriveste la orice friptura, numai ca noi i-am mancat simpli. Au fost foarte buni, deja tava e spalata si pusa la locul ei.

Ingrediente

Cartofi
7 buc
in functie de cate persoane sunt la masa
Parmezan
100 g
Oregano
25 g
Ulei de masline
5 linguri
Pasta de ardei iute
1 lingurite
se poate folosi boia de ardei iute sau un ardei rosu iute
Sare
5 g

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Pregatim dressingul pentru cartofi. Amestecam uleiul cu oregano, pasta de ardei si putina sare.

3

Taiem cartofii pe lung si ii ungem bine. Ii asezam intr-o tava pe hartie de copt (ca sa nu se lipeasca) si ii bagam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti.

4

Radem parmezanul. Eu am avut o bucata , dar se gaseste si deja ras.

5

Cand sunt gata cartofii adaugam parmezanul si mai lasam 5 minute. Ii scoatem si ii servim ca garnitura la friptura sau chiar asa simpli. Noi simpli i-am mancat!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 bucati (2 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Colectii: Cartofi

Comentarii

lena
Elena (lena) 10 mai 2011, 20:31

Foarte bine arata cartofii! Acum cu cartofii noi in piata obligatoriu trebuie incercata reteta.

Lavi
Lavi 11 mai 2011, 07:58

pentru cartofii noi am alta reteta

Nina-Andreea
Nina-Andreea 29 mar 2012, 20:19

Sunt atât de delicioși! Și ușor de preparat. Arată excelent, dar sunt și foarte, foarte buni. Eu am ras deasupra mozzarella și i-am mâncat cu carne și salată de varză. Absolut demențiali!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 22 apr 2012, 00:23

I-am refăcut. De data asta chiar cu pastă de ardei iute. Absolut delicioși. Nu te mai poți opri din mâncat!!

Poza mea pentru reteta: