Budincă de cartofi noi

Budincă de cartofi noi

Nu știam ce să gătesc pentru cină și m-am gândit la această budincă de cartofi noi.

Este foarte delicioasă și se termină repede

Ingrediente

Cartofi noi
1 kg
   
Telemea de vacă
100 g
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Ouă
4 buc
   
Ulei de măsline
5 linguri
sau ulei normal
Mărar
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Budincă de cartofi noi - Pas 1
Pas 2

Cartofii se taie în 4 și se pun într-o tavă la cuptor cu uleiul. Se lasă până se pătrund bine cartofii.

Budincă de cartofi noi - Pas 2
Pas 3

Amestecăm ouăle cu brânza și cu mărarul.

Budincă de cartofi noi - Pas 3
Pas 4

Când cartofii sunt făcuți bine adăugăm amestecul peste ei și lăsăm până se coace bine. Adăugăm cașcavalul, mai lăsăm 10 minute și servim.

Budincă de cartofi noi - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (4 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Colecții: Cartofi

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 31 May 2011, 22:06

Ingenioasa ideea Lavi, trebuie neaparat s-o incerc

Lavi
Lavi 01 Jun 2011, 08:19

multumesc Lena, merita incercata!

Laura Teodora
Laura Teodora 01 Jun 2011, 22:00

Salut...am observat ca folosesti uleiul Farchioni.Locuiesti cumva in Italia? Eu locuiesc in peninsula si as dosi sa stiu cu ce tip de branza ai inlocuit telemeaua de vaca? Iar la cascaval si folosit branza frontal sau scarmoza? Multumesc mult!

Lavi
Lavi 02 Jun 2011, 08:59

buna Laura, stau in Romania, mama imi aduce acest ulei. Branza se poate inlocui cu mozarella, parmezan , orice branza va place voua.

miniraton
irina (miniraton) 04 Jun 2011, 14:56

da, arata minunat si sigur este si gustoasa. Seamana oarecum cu cartofii frantuzesti. Trebuie s-o incerc.

reea
reea 08 Jun 2011, 21:02

in 10 minute este gata.... oare ar  mergesi cateva ciupercute....sau sunca?

Laura Teodora
Laura Teodora 27 Jun 2011, 21:46

Reea cum sa fie gata in 10 minute? Mananci cartofii cruzi?

Lavi
Lavi 28 Jun 2011, 07:55

merg si ciupercute si sunca, dar nu sunt gata in 10 minute