Salata de cartofi

Salata de cartofi

O salata foarte gustoasa si simpla.

Ingrediente

Cartofi
700 g
Oua fierte
2 buc
Ceapa rosie
50 g
Sunca presata
100 g
Ardei gras rosu
50 g
Masline verzi, fara samburi
50 g
Cascaval clasic
50 g
Maioneza
250 g
facuta acasa
Iaurt cremos
1 buc
Sare,piper,maghiran
1 lingurite
sau oregano

Pasi de urmat

1

Se pun cartofii cu coaja, la fiert in apa rece cu sare, se curata si se lasa sa se raceasca bine.

La fel procedam si cu ouale.

2

Se curata ceapa si se taie julien, se opareste in apa cu sare, otet de zmeura, foi de dafin. Se scurge bine si se lasa la racit {se poate pune si cruda}.

3

Cand ingredientele sunt reci, toate se taie bastonase sau cubulete (cum va place  mai mult) si se amesteca toate cu doua spatule, usor ca sa nu se zdrobeasca.

4

Eu am pus iaurt in maioneza pt ca sa fie mai putin grasa, dar se poate si fara iaurt.

Atentie - iaurtul nu trebuie sa fie acru sau din acela care lasa zer.

5

Se condinemteaza  dupa gust, eu am pus maghiran uscat pt. ca nu am avut verde {ar fi mult mai bun cu ierburi proaspete} si frunza de patrunjel verde.

Se lasa 1ora la frigider inainte de a se consuma, pentru ca sa se amestece bine aromele.

Pofta buna .

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Salate, Cartofi

Comentarii

lena
Elena (lena) 13 feb 2011, 09:36

Super salata, otetul de zmeura este mult deosebit de acesta simplu?

spiriduena
elena (spiriduena) 14 feb 2011, 00:58

Otetul de zmeura este mai aromat si mie mi se pare ca este mai putin acru,eu l-am descoperit in romania ,il folosesc si la dresing pt. salate .otetul normal nu-mi place prefer sa pun suc de lamaie ,si nici cu otetul balsamic nu prea sunt prietena desi este foarte laudat si aici.