Ingrediente
●
Oua
6 buc
2 întregi și 4 galbenușuri pt blat, 4 albușuri pt bezea
●
Zahar
500 g
250g pt bezea și 250g pt blat
●
Arome
2 buc
eu am pus esență de vanilie și de rom, câte o linguriță
●
Gem
200 g
eu am pus de piersici, făcut în casă
●
Nuci / ciocolata rasa
5 linguri
pentru decor
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
2
Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.
3
Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 galbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.
4
Încorporăm făina și aromele.
5
Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.
6
Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.
7
În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.
8
După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem în strat subțire gemul.
9
Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...
10
Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.
11
Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).
12
Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!
Cantitate:
20 buc
(depinde de mărimea feliei)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
80 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)