Ingrediente
●
Ouă
6 buc
2 întregi și 4 gălbenușuri pentru blat, 4 albușuri pentru bezea
●
Zahăr
500 g
250g pentru bezea și 250g pentru blat
●
Arome
2 buc
eu am pus esență de vanilie și de rom, câte o linguriță
●
Gem
200 g
eu am pus de piersici, făcut în casă
●
Nuci / ciocolată rasă
5 linguri
pentru decor
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Frecăm 250 g zahăr cu untul/margarina.
Pas 3
Adăugăm ouăle (2 întregi și 4 gălbenușuri) treptat și amestecăm bine după fiecare.
Pas 4
Înglobăm făina și aromele.
Pas 5
Așa arată compoziția pentru blat. Pregătim tava și hârtia de copt. Tava mea are circa 35 cm * 25 cm.
Pas 6
Dăm la cuptor (180 grade) pentru 35 de minute.
Pas 7
În acest timp, trebuie să facem spuma/bezeaua din cele 4 albușuri și cele 250 g de zahăr rămase.
Pas 8
După ce s-a copt blatul, scoatem tava din cuptor și întindem într-un strat subțire gemul.
Pas 9
Apoi bezeaua, peste stratul de gem. A mea a fost un dezastru... Prima dată când nu îmi iese tare spuma de albușuri...
Pas 10
Băgăm din nou în cuptor pentru 10 minute, apoi mai lăsăm acolo încă 10 minute în cuptorul stins.
Pas 11
Înălțimea stratului de bezea trebuie să fie cât cea a blatului, nu ca și în poza mea. Ornăm cu nuci (eu cu ciocolată rasă).
Pas 12
Feliem atent cu un cuțit ascuțit. Și servim cu poftă!
Cantitate:
20 buc
(depinde de mărimea feliei)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
80 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)