Prăjitură cu brânză
O prăjitură din categoria rețetelor super-rapide. În 5 minute ați și băgat-o la cuptor.
Este puțin mai neobișnuită în privința preparării așa zisului "aluat", de fapt sunt niște firimituri, dar nu vă fie teamă, la final totul este moale și foarte gustos.
Stratul de deasupra are un ușor gust de biscuiți.
Ingrediente
●
Făină
3 pahare
de 250 ml, dacă vrei ca stratul de sus să nu fie așa fărâmicios, poți pune 2,5 pahare, așa am pus și eu
●
Zahăr
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
●
Unt
125 g
poți pune și 100, untul trebuie să fie la temperatura camerei.
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Pt.umplutură: brânză de vaci
500 g
●
Zahăr
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
●
Ouă
3 buc
dacă brânza este foarte moale, adăugați 2 ouă, se poate pune și un ou plus 20 gr. de amidon
●
Stafide
3 linguri
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mâinile, va rezulta un "aluat" sub formă de firimituri.
Pas 2
Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)
Pas 3
Pui jumătate din firimituri-"aluat" în tavă, tapetată cu hârtie de copt
Pas 4
Apoi pui deasupra toată umplutura, e mai ușor de întins cu cuțitul
Pas 5
Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.
Pas 6
Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenește puțin deasupra.
Pas 7
Încă o poză ca să vedeți secțiunea
Cantitate:
20 buc
(o tavă aproape cât cea de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: