Prăjitură cu brânză

C
Prăjitură cu brânză

O prăjitură din categoria rețetelor super-rapide. În 5 minute ați și băgat-o la cuptor.

Este puțin mai neobișnuită în privința preparării așa zisului "aluat", de fapt sunt niște firimituri, dar nu vă fie teamă, la final totul este moale și foarte gustos.

Stratul de deasupra are un ușor gust de biscuiți.

Ingrediente

Făină
3 pahare
de 250 ml, dacă vrei ca stratul de sus să nu fie așa fărâmicios, poți pune 2,5 pahare, așa am pus și eu
Zahăr
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
Unt
125 g
poți pune și 100, untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Pt.umplutură: brânză de vaci
500 g
   
Zahăr
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
Ouă
3 buc
dacă brânza este foarte moale, adăugați 2 ouă, se poate pune și un ou plus 20 gr. de amidon
Vanilie
1 buc
   
Stafide
3 linguri
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mâinile, va rezulta un "aluat" sub formă de firimituri.

Prăjitură cu brânză - Pas 1
Pas 2

Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)


Prăjitură cu brânză - Pas 2
Pas 3

Pui jumătate din firimituri-"aluat" în tavă, tapetată cu hârtie de copt

 

Prăjitură cu brânză - Pas 3
Pas 4

Apoi pui deasupra toată umplutura, e mai ușor de întins cu cuțitul


Prăjitură cu brânză - Pas 4
Pas 5

Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.


Prăjitură cu brânză - Pas 5
Pas 6

Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenește puțin deasupra.


Prăjitură cu brânză - Pas 6
Pas 7

Încă o poză ca să vedeți secțiunea


Prăjitură cu brânză - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (o tavă aproape cât cea de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

raluu
raluu 28 Mar 2015, 20:26

Buna. Am incercat si eu reteta. Am urmat pasii, facand exact cum ai zis si nu mi a iesit. Nu era facuta. Zici ca mancai faina direct din punga. :( repet, am urmat pasii exact cu i.ai descris. Care poate fi cauza?

lena
Elena (lena) raluu 28 Mar 2015, 20:48

Cred ca ai pus putin mai multa faina.

raluu
raluu 28 Mar 2015, 20:58

Am pus asa cum ai scris tu. Da ca sa fiu sigura, imi poti spune in grame cam cat ar veni? Ca eu m.am obisnuit ca produsele solide sa le masor in grame nu litri. Merci

raluu
raluu 28 Mar 2015, 21:01

Am facut multe retete de pe site ul tau. Si toate mi au iesit. Numai asta nu a iesit :(

lena
Elena (lena) 28 Mar 2015, 21:01

Reteta de aici nu-mi apartine, dar o cunosc. Faina ar fi vreo 350g cred, te orientezi asa- aluatul sa fie faramituri, dar untul sa absoarba faina.

raluu
raluu 28 Mar 2015, 21:14

Aha. Am inteles. Acum stiu si de ce nu a iesit: nu era postata de tine :) e destul de ambigua si prost scrisa. Ml, grame...sunt chestii diferite. Merci de lamuriri