Ciufulita cu gem

S
Ciufulita cu gem

Reteta o am de la o vecina din bloc, este usor de facut, cu putine ingrediente. Merita s-o incercati!

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
250 g
Ulei
200 ml
Praf de copt
1 buc
Zahar vanilat
2 buc
Coaja de lamaie rasa
2 lingurite
Sare
1 lingurita
Faina
500 g
Gem
400 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim intai ingredientele.

Ciufulita cu gem - Pas 1
Pas 2

Se amesteca bine cu un tel ouale cu zaharul.Daca folositi tava clasica de la aragaz puneti 6oua.

Ciufulita cu gem - Pas 2
Pas 3

Apoi punem putin cate putin uleiul si amestecam bine.

Ciufulita cu gem - Pas 3
Pas 4

Adaugam zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.

Ciufulita cu gem - Pas 4
Pas 5

Adaugam faina si praful de copt,amestecam bine,trebuie sa iasa o coca moale.Luam cam o treime din cantitatea de coca,o punem pe o folie de plastic si o bagam la frigider cam pentru 20min,sa se intareasca putin sa o putem razui deasupra prajiturii.

Ciufulita cu gem - Pas 5
Pas 6

Asternem hartie de copt in tava si punem coca,pe care o aplatizam cu palmele astfel incat sa acopere toata suprafata.Peste coca intindem gemul(eu am folosit gem de prune)in strat uniform.

Ciufulita cu gem - Pas 6
Pas 7

Scoatem din frigider coca pastrata la pasul 5 si o razuim pe razatoare deasupra gemului.

Ciufulita cu gem - Pas 7
Pas 8

O introducem in cuptor,pe treapta din mijloc pentru aproximativ 40 min la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Ciufulita cu gem - Pas 8
Pas 9

 

O lasam sa se raceasca bine si apoi o pudram cu zahar.

Pofta buna !

Ciufulita cu gem - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Prajituri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !