Piept de rata cu pilaf

A
Piept de rata cu pilaf

Daca esti posesorul unei rate crescuta la tara, alimentata cu cereale este pacat sa nu faci copiilor un pilaf adevarat. O mancare buna, gustoasa, chiar si pentru copii mofturosi!

Ingrediente

Piept rata
1 buc
rata de curte
Orez
150 g
Sare
1 lingura
Morcovi
1 buc
Patrunjel radacina
1 buc
Pastarnac
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de rata se taie in doua si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma se acopera si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.

Piept de rata cu pilaf - Pas 1
Pas 2

Dupa 2 ore adaugam sarea si legumele rase.

Piept de rata cu pilaf - Pas 2
Pas 3

Dupa 10 minute adaugam orezul.

Piept de rata cu pilaf - Pas 3
Pas 4

Masuram proportia 1 parte orez la 4 si 1/2 de supa (fiind pentru copii nu-l inchegam foarte tare) si daca mai este nevoie adaugam apa.

Punem la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

 

Piept de rata cu pilaf - Pas 4
Pas 5

Servim cald, optional se poate adauga patrunjel verde.

Piept de rata cu pilaf - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 21 Feb 2011, 22:18

Da cata dreptate ai, ar trebui sa ne preocupe mult mai mult ce le dam copiilor nostrii sa manince, de aceasta depinde viitorul lor.

Nota mea pentru reteta: