Paste "tagliolini" cu somon
reteta postata de Elena (Ellena)
Tagliolini al' uovo sunt taitei cu ou, este o reteta italiana preparata de multe ori de mine.
Pot spune ca este printre preferatele mele, pentru ca sunt foarte bune, consistente si cu gust delicios de somon.
Ingrediente
●
File de somon afumat proaspat
150 g
●
Vodka
1 pahar
un paharel
●
Lapte
2 linguri
un strop de lapte
●
Unt
50 g
o "nuca" de unt
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Am pregatit ingredientele.
Pas 2
Se pune uleiul la incalzit impreuna cu untul.
Pas 3
Se adauga somonul taiat bucati mai mari si se caleste la foc mic.
Se adauga o jumatate de cub knorr.
Pas 4
Se da focul tare, se adauga vodka ( 1 paharel ).
Ii dam foc cu bricheta.
Pas 5
Cand a luat foc , mestecam cu lingura pana se stinge flacara.
Pas 6
Se da focul mic si se adauga smantana si un strop de lapte.
Pas 7
Se amesteca bine ca sa se unesca bine.
Se lasa la foc mic, mic.
Pas 8
Tagliolini se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Se fierb conform prospectului.
Pas 9
Tagliolini fierti ii adaugam peste compozita de smantana si somon.
Atentie tagliolini nu se clatesc cu apa se pun direct peste compozitie.
Se amesteca bine si energic la foc mic, sa se uneasca tot.
Atentie: nu se amesteca foarte mult pe foc, pentru ca vor deveni prea uscacioase.
Pas 10
Se servesc imediat calde!
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: