Sarmale in vas roman

Sarmale in vas roman

Tuturor ne plac sarmalele, dar daca le facem si in vas roman sunt mult mai gustoase.

Vasul roman este foarte util in bucatarie. Se prepara orice in el, iar gustul face diferenta.

Ingrediente

Carne tocata de porc
800 g
Ceapa alba
2 buc
Varza murata
1 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Orez
100 g
Patrunjel verde
1 buc
Sare si piper
1 lingurita
Oua
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele.


Sarmale in vas roman - Pas 1
Pas 2

Tocam ceapa marunt, verdeata si punem peste carne. Carnea trebuie sa fie putin mai grasa. Adaugam oul , orezul si o lingura de pasta de tomate.


Sarmale in vas roman - Pas 2
Pas 3

Scoatem foile de pe varza. O incercam cu o seara inainte sa vedem daca este prea sarata. Eu o am de-acasa si am tinut-o la congelator. S-a pastrat perfect.


Sarmale in vas roman - Pas 3
Pas 4

Asa arata sarmalele mele.


Sarmale in vas roman - Pas 4
Pas 5

Elementul surpriza in aceasta reteta este VASUL ROMAN. L-am luat anul trecut de la Sapanta. Merita toti banii. Gatesti de toate in el, iar gustul nu se compara cu aceeasi mancare facuta in alt vas.


Sarmale in vas roman - Pas 5
Pas 6

Varza ramasa o tocam marunt, Daca avem ptin frigider niste sunculita ar fi perfect sa punem pe fundul vasului si deasupra. Aranjam sarmalele in vas.


Sarmale in vas roman - Pas 6
Pas 7

Atentie, nu se pune apa in vas. Vasul se lasa 20 de minute in apa inainte de a fi folosit. totul se face in suc propriu. Am pus doar o cana de suc de rosii deasupra si am bagat la cuptor. Lasam o ora la foc mediu fara a umbla deloc la cuptor.


Sarmale in vas roman - Pas 7
Pas 8

Verificam daca sunt facute. Ale mele au fost facute dupa 2 ore.

Servim cu smantana.

Pofta buna!

Sarmale in vas roman - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 35 buc
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 24 Dec 2021, 10:40

Fac si eu acuma ptr. prima data in vasul roman. Spune-mi te rog la cate grade, si numai jos focul, sau si sus cu ventilatie sau cum ? Multumesc !