Ingrediente
●
Carne tocată de porc
800 g
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Sare și piper
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tocăm ceapa mărunt, verdeața și punem peste carne. Carnea trebuie să fie puțin mai grasă. Adăugăm oul, orezul și o lingură de pastă de tomate.
Pas 3
Scoatem foile de pe varză. O încercăm cu o seară înainte să vedem dacă este prea sărată. Eu o am de-acasă și am ținut-o la congelator. S-a păstrat perfect.
Pas 4
Așa arată sarmalele mele.
Pas 5
Elementul surpriză în această rețetă este VASUL ROMÂN. L-am luat anul trecut de la Săpânța. Merită toți banii. Gătești de toate în el, iar gustul nu se compară cu aceeași mâncare făcută în alt vas.
Pas 6
Varza rămasă o tocam mărunt. Dacă avem prin frigider niște slăninuță ar fi perfect să punem pe fundul vasului și deasupra. Aranjăm sarmalele în vas.
Pas 7
Atenție, nu se pune apă în vas. Vasul se lasă 20 de minute în apă înainte de a fi folosit. Totul se face în suc propriu. Am pus doar o cană de suc de roșii deasupra și am băgat la cuptor. Lăsăm o oră la foc mediu fără a umbla deloc la cuptor.
Pas 8
Verificăm dacă sunt făcute. Ale mele au fost făcute după 2 ore.
Servim cu smântână.
Poftă bună!
Cantitate:
35 buc
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: