Ingrediente
●
Faina alba
25 g
sau 50 ml, am masurat cu lingura de la Tupperware
●
Sare
1 ml
adica un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim toate ingredientele, eu aveam deja doua albusuri de ou si am preparat o porti dubla.Pasul unul este sa batem albusurile cu sarea.
Pas 2
Adaugam faina putin cate putin pentru a nu face cocoloase. In Turbo Chef am adaugat toata faina odata pentru ca omogenizeaza perfect. Puteti folosi un blender daca aveti la indemana.
Pas 3
Adaugam uleiul si omogenizam. Cam acesta este aluatul care rezulta. Moale si pufos.
Pas 4
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o tava asezam hartie de copt si modelam cu o lingurita formele saratelor - 12 bucati/portie. Cred ca se pot modela orice fel de forme: rotunde, dreptunchiulare. Eu le-am facut ovale. Este extrem de simplu. La final presaram cu semintele pe care le avem la indemana. Eu am folosit seminte de in si susan.
Pas 5
Se coc 10 minute la 180 grade pana devin aurii. Eu le-am intors si pe cealalta parte pentru ca am un cuptor care coace mai mult joc decat sus, de aceea a fost nevoie sa le intorc. In mod obisnuit, nu este nevoie.
Pas 6
Eu le-am servit la cartofii cu smantana de pe blog si au completat foarte bine gustul, o combinatie intre crocant si moale. Neaparat incercati-le! Sunt simple si sunt o alternativa excelenta pentru snacks-urile din comert.
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: