Saratele rapide

Saratele rapide

Am gasit aceasta reteta in retetarul Tupperware si mi-am dorit din prima clipa sa o incerc, mai ales ca tocmai am intrat in posesia Turbo Chef-ului. Chiar daca nu il aveti, nu-i nimic, puteti face reteta manual, este la indemana oricui! Rezultatul este incantator, niste saratele crocante si apetisante!

Ingrediente

Albus de ou
1 buc
Faina alba
25 g
sau 50 ml, am masurat cu lingura de la Tupperware
Ulei
25 ml
Sare
1 ml
adica un varf de cutit
Mac/susan
2 linguri

Instrumente

Cu Turbo Chef-ul de la Tupperware etapele se parcurg extrem de simplu.

Pasi de urmat

1

Pregatim toate ingredientele, eu aveam deja doua albusuri de ou si am preparat o porti dubla.Pasul unul este sa batem albusurile cu sarea.

2

Adaugam faina putin cate putin pentru a nu face cocoloase. In Turbo Chef am adaugat toata faina odata pentru ca omogenizeaza perfect. Puteti folosi un blender daca aveti la indemana.

3

Adaugam uleiul si omogenizam. Cam acesta este aluatul care rezulta. Moale si pufos.

4

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o tava asezam hartie de copt si modelam cu o lingurita formele saratelor - 12 bucati/portie. Cred ca se pot modela orice fel de forme: rotunde, dreptunchiulare. Eu le-am facut ovale. Este extrem de simplu. La final presaram cu semintele pe care le avem la indemana. Eu am folosit seminte de in si susan.

 

5

Se coc 10 minute la 180 grade pana devin aurii. Eu le-am intors si pe cealalta parte pentru ca am un cuptor care coace mai mult joc decat sus, de aceea a fost nevoie sa le intorc. In mod obisnuit, nu este nevoie.

6

Eu le-am servit la cartofii cu smantana de pe blog si au completat foarte bine gustul, o combinatie intre crocant si moale. Neaparat incercati-le! Sunt simple si sunt o alternativa excelenta pentru snacks-urile din comert.

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

crismi
crismi 08 feb 2012, 19:30

Le-am si "executat", s-au si mancat, le-au placut mult copiilor.Multumesc.

Poza mea pentru reteta: