Saratele cu mac

Saratele cu mac

Buna Lena, am revenit si eu cu o reteta de saratele. Mi-am incercat cuptorul si sunt foarte multumita de el. Saratelele se pot face cum vrea fiecare cu susan , cu mac, doar cu chimen, depinde de gustul fiecaruia.

Ingrediente

Telemea de vaca
300 g
se poate folosi orice branza sarata
Faina alba
500 g
Lapte
250 ml
Margarina
2 linguri
Untura
2 linguri
se poate si fara
Drojdie proaspata
1 buc
Chimen
1 buc
1 plic
Mac
1 buc
1 pachet
Oua
2 buc
Smantana
4 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele.

Saratele cu mac - Pas 1
Pas 2

Amestecam branza rasa pe razatoarea mare, margarina, smantana, laptele, drojdia, untura si chimenul. Dupa ce am amestecat bine, adaugam faina pana obtinem un aluat tare, sa nu se lipeasca de maini.

Saratele cu mac - Pas 2
Pas 3

Asa arata aluatul. Il acoperim si il lasam sa creasca jumatate de ora.

Saratele cu mac - Pas 3
Pas 4

Intindem o foaie si formam saratelele. Eu nu am avut un cutit special de taiat saratele si le-am taiat cu unul normal.

Saratele cu mac - Pas 4
Pas 5

Incalzim cuptorul si pe o hartie de copt asezam saratelele unse cu galbenus de ou si presarate cu mac. Le-am lasat in jur de 20 minute la foc potrivit.

Pofta buna!

Saratele cu mac - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 buc (7 tavi)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Paine si altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 May 2011, 21:32

Super reteta Lavi, si bine ai reventi cu noul cuptor - acum cred ca vei avea curaj si la mai multe

Carmen Silvia
Carmen Silvia 09 Jul 2017, 23:25

am incercat si eu si au iesit foarte bune !

Nota mea pentru reteta: