Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mare adăugăm, fulgii de ovăz.
Pas 2
Adăugăm făina de grâu, sarea, zahărul şi amestecăm.
Pas 3
Separat, într-un bol mic topim drojdia în apa călduță.
Pas 4
Adăugăm amestecul obținut peste ingredientele uscate.
Pas 5
Amestecăm cu mâna şi apoi adăugăm iaurtul. Frământăm timp de 10-15 minute până obținem un aluat care se dezlipește de pe mâini.
Pas 6
Adăugăm uleiul de măsline şi frământăm până nu se mai lipește aluatul de mâini.
Pas 7
Acoperim aluatul obținut prin frământare cu un prosop de bumbac.
Pas 8
Lăsăm să crească aproximativ o oră, timp în care aluatul îşi dublează volumul.
Pas 9
Tapetăm o tavă rotundă cu făină şi aşezăm aluatul în ea. Ungem aluatul cu ulei şi punem tava la cuptor la temperatura de 150 grade timp de o oră.
Pas 10
Scoatem din cuptor pâinea şi o lăsăm să se răcească învelită cu un prosop de bumbac.
Pas 11
O servim când s-a răcit bine la orice fel de mâncare!
Cantitate:
750 g
(1 pâine)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: