Pâine cu fulgi de ovăz

A
Pâine cu fulgi de ovăz

Ne place pâinea de casă şi, pentru diversificare, folosim mai multe reţete. Pâinea cu fulgi de ovăz este deosebit de gustoasă şi hrănitoare.

Ingrediente

Făină grâu
350 g
   
Fulgi de ovăz
150 g
   
Drojdie proaspătă
50 g
   
Iaurt
200 g
   
Apă
100 ml
   
Sare
2 lingurite
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de măsline
20 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mare adăugăm, fulgii de ovăz.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 1
Pas 2

Adăugăm făina de grâu, sarea, zahărul şi amestecăm.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 2
Pas 3

Separat, într-un bol mic topim drojdia în apa călduță.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 3
Pas 4

Adăugăm amestecul obținut peste ingredientele uscate.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 4
Pas 5

Amestecăm cu mâna şi apoi adăugăm iaurtul. Frământăm timp de 10-15 minute până obținem un aluat care se dezlipește de pe mâini.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 5
Pas 6

Adăugăm uleiul de măsline şi frământăm până nu se mai lipește aluatul de mâini.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 6
Pas 7

Acoperim aluatul obținut prin frământare cu un prosop de bumbac.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 7
Pas 8

Lăsăm să crească aproximativ o oră, timp în care aluatul îşi dublează volumul.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 8
Pas 9

Tapetăm o tavă rotundă cu făină şi aşezăm aluatul în ea. Ungem aluatul cu ulei şi punem tava la cuptor la temperatura de 150 grade timp de o oră.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 9
Pas 10

Scoatem din cuptor pâinea şi o lăsăm să se răcească învelită cu un prosop de bumbac.

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 10
Pas 11

O servim când s-a răcit bine la orice fel de mâncare!

Pâine cu fulgi de ovăz - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 750 g (1 pâine)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!