Paine cu rosii si busuioc

Paine cu rosii si busuioc

O paine gen foccacia, coca am facut-o la masina de facut paine, mai exact framantarea aluatului. V-o recomand pentru ca e tare buna, o mancati goala.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
600 g
Ou
1 buc
Smantana
200 ml
Lapte dulce
130 ml
(caldut)
Ulei de masline
3 linguri
Drojdie proaspata
25 g
Zahar
2 lingurite
Sare
5 g
(1-2lingurite)
Rosii
3 buc
Busuioc uscat (si verde)
3 lingurite

Pasi de urmat

1

Bagam toate ingredientele in cuva masinii in ordinea urmatoare: uleiul, oul batut, smantana, laptele caldut in care am dizolvat cubul de drojdie si zaharul, apoi faina si sarea. Pe parcurs adaugam si 2 lingurite de busuioc uscat. Urmeaza framantarea aluatului, care la mine a facut-o masina.

2

Dupa framantat lasam coca sa creasca bine.

3

Taiem rosiile felii. Intindem coca intr-o tava unsa cu ulei si o acoperim ici colo cu felii de rosii.

4

Pentru a se rumeni frumos, ungem aluatul cu ou batut. Presaram busuioc pe fiecare felie de rosie, sau chiar frunzulite verzi, stropim cu putin ulei de masline si bagam tava la cuptor.

5

O incercam cu scobitoarea in cateva locuri si cand s-a patruns si s-a rumenit suficient, oprim focul.

          POFTA    BUNA!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (tava)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 130 min
Data publicarii:
Colectii: Paine si altele

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !