Paine cu "tepi"
reteta postata de amalia80
O reteta ingenioasa ca aspect, dar deosebit de gustoasa si de sanatoasa.
"Tepii" se vor consuma cu siguranta primii!
Ingrediente
●
Seminte de dovleac
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Semintele de dovleac se curata de orice pielita.
Pas 2
Faina de grau se amesteca cu sarea, laptele praf si zaharul. In apa calduta topim drojdia si o turnam treptat in aluat. Framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. La final asaugam uleiul de masline si-l incorporam bine. Lasam aluatul la crescut timp de o ora.
Pas 3
Ungem doua vase yena cu unt si punem in ele painea. Semintele de dovleac le asezam pe toata suprafata exterioara a painii.
Pas 4
Coacem painea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Cand este gata o umeziti cu putina apa si o lasati sa se racoreasca intr-un prosop.
Cantitate:
2 buc
(paine)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: