Pâine cu "țepi"

A
Pâine cu "țepi"

O rețetă ingenioasă ca aspect, dar deosebit de gustoasă și de sănătoasă.

"Țepii" se vor consuma cu siguranță primii!

Ingrediente

Făină grâu
1 kg
   
Sare
3 linguri
   
Apă
400 ml
   
Lapte praf
6 linguri
   
Zahăr
1 lingura
   
Semințe de dovleac
100 g
   
Drojdie proaspătă
20 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Semințele de dovleac se curăță de orice pieliță.


Pâine cu "țepi" - Pas 1
Pas 2

Făina de grâu se amestecă cu sarea, laptele praf și zahărul. În apă călduță topim drojdia și o turnăm treptat în aluat. Frământăm bine până nu se mai lipește aluatul de mâini. La final adăugăm uleiul de măsline și-l încorporăm bine. Lăsăm aluatul la crescut timp de o oră.


Pâine cu "țepi" - Pas 2
Pas 3

Ungem două vase yena cu unt și punem în ele pâinea. Semințele de dovleac le așezăm pe toată suprafața exterioară a pâinii.

Pâine cu "țepi" - Pas 3
Pas 4

 

Coacem pâinea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Când este gata o umeziți cu puțină apă și o lăsați să se răcorească într-un prosop.

Pâine cu "țepi" - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (pâine)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Colecții: Pâine și altele

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 10 Feb 2011, 15:24

De acord Amalia, super ingenioasa si haioasa