Pâine cu "țepi"
rețeta postată de amalia80
O rețetă ingenioasă ca aspect, dar deosebit de gustoasă și de sănătoasă.
"Țepii" se vor consuma cu siguranță primii!
Ingrediente
●
Semințe de dovleac
100 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Semințele de dovleac se curăță de orice pieliță.
Pas 2
Făina de grâu se amestecă cu sarea, laptele praf și zahărul. În apă călduță topim drojdia și o turnăm treptat în aluat. Frământăm bine până nu se mai lipește aluatul de mâini. La final adăugăm uleiul de măsline și-l încorporăm bine. Lăsăm aluatul la crescut timp de o oră.
Pas 3
Ungem două vase yena cu unt și punem în ele pâinea. Semințele de dovleac le așezăm pe toată suprafața exterioară a pâinii.
Pas 4
Coacem pâinea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Când este gata o umeziți cu puțină apă și o lăsați să se răcorească într-un prosop.
Cantitate:
2 buc
(pâine)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: