Paine cu "tepi"

A
Paine cu "tepi"

O reteta ingenioasa ca aspect, dar deosebit de gustoasa si de sanatoasa.

"Tepii" se vor consuma cu siguranta primii!

Ingrediente

Faina grau
1 kg
Sare
3 linguri
Apa
400 ml
Lapte praf
6 linguri
Zahar
1 lingura
Seminte de dovleac
100 g
Drojdie proaspata
20 g

Pasi de urmat

1

Semintele de dovleac se curata de orice pielita.


2

Faina de grau se amesteca cu sarea, laptele praf si zaharul. In apa calduta topim drojdia si o turnam treptat in aluat. Framantam bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. La final asaugam uleiul de masline si-l incorporam bine. Lasam aluatul la crescut timp de o ora.


3

Ungem doua vase yena cu unt si punem in ele painea. Semintele de dovleac le asezam pe toata suprafata exterioara a painii.

4

 

Coacem painea la foc mediu timp de 30 - 40 de minute. Cand este gata o umeziti cu putina apa si o lasati sa se racoreasca intr-un prosop.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (paine)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Colectii: Paine si altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 10 Feb 2011, 15:24

De acord Amalia, super ingenioasa si haioasa