Paine neagra cu tarate si seminte

Paine neagra cu tarate si seminte

O painica buna si sanatoasa, de casa, pentru cei care au masina de facut paine si nu numai. Poate va conving si pe cei care nu aveti, sa va luati, pentru a face asa o minune de paine. Nu va pot descrie in cuvinte, nici in poze, gustul si mirosul de paine calda, dar cei care fac de obicei, stiu despre ce vorbesc.

Ingrediente

Faina integrala de grau
500 g
Drojdie proaspata
25 g
(sau 1 plic drojdie uscata)
Apa calduta
320 ml
Zahar
2 lingurite
Ulei de masline
2 linguri
Tarate de grau
4 linguri
Sare
1 lingurite
Miez de seminte floarea soarelui
2 linguri
Fulgi de secara
2 linguri
Seminte de in macinate
1 linguri
Mac/susan
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Ungem tava masinii cu 2 linguri de ulei de masline.

2

Dizolvam cubul de drojdie in apa calduta impreuna cu zaharul si le turnam in tava. Intodeauna incepem cu ingredientele lichide.

3

Urmeaza faina.

4

Punem taratele de grau si sarea.

5

Montam cuva in masina si o setam la programul dorit, la mine este 1 de exemplu. Apasam butonul START.

6

Pregatim semintele ce urmeaza sa le punem.

7

Dupa ce masina amesteca bine ingredientele, la semnalul sonor ii adaugam semintele si o lasam apoi sa-si faca intreg programul.

8

Scoatem painica si o lasam sa se raceasca, dupa care o servim cu mare pofta.

          POFTA    BUNA!

 

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (aproape 1 kg)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 190 min
Data publicarii:
Colectii: Paine si altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !