Grisine crocante cu gris.
Aceasta reteta este pentru cei carora le place "sa rontaie ceva". Avand in casa doua astfel de exemplare, respectiv copiii mei, am decis sa le furnizez "rontaiala" de casa, lasand sa se prafuiasca pe rafturile magazinelor toate"prostioarele", pline de E-uri. Am gasit pe site-ul Laurei Adamache o reteta de grisine si am trecut la treaba. Rezultatul ne-a incantat pe toti, dar, indeosebi pe cei 2 "mici soricei", care le-au rontait pe toate, si au iesit destule, vreo 25-30, intr-un timp record.
Sunt crocante, un pic sarate, condimentate in functie de ce puneti pe ele, se fac cu efort minim si sunt si de post.
Ingrediente
●
Drojdie proaspata
12 g
sau 6 gr. drojdie uscata
●
Zahar
2 g
1/2 lingurita
●
Condimente la alegere
50 g
ce vreti: praf de usturoi, praf de ceapa deshidratata,boia, susan, mac
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amesteci faina si grisul.( Daca folositi drojdie uscata, o adaugati acum.)
Pas 2
Faci o gropita in centrul acestui amestec, unde torni apa calduta,nu fierbinte, in care ai dizolvat drojdia, amestecata cu sarea ,zaharul si uleiul.
Pui initial 100 ml de apa si daca mai e nevoie, mai adaugi 25 ml.
Pas 3
Framanti pana obtii un aluat elastic, pe care il pui la dospit 1 ora intr-un loc cald.
Pas 4
Dupa ce-si dubleaza volumul, rupi mici bucatele din aluat si le rulezi pana obtii grisine lungi si subtiri. Ungi fiecare grisina cu o pensula inmuiata in apa calduta, apoi le pudrezi cu ce-ti place. Eu am folosit praf de usturoi, susan si boia dulce.
Pas 5
Le coci in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15,maxim 20 min. Daca sunt tari, le scoti, se vor mai intari cand se vor raci.Trebuie sa fie de-abia rumene pe spate.
Cantitate:
25 buc
(in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)