Paine de casa fara gluten si lactoza
reteta postata de ovi one
Daca ai intoleranta la gluten si vrei sa-ti pregatesti singur o paine absolut minunata trebuie sa incerci faina facuta de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpar de la Mega Image raionul de produse fara gluten.
Reteta se poate prepara si fara masina de preparat paine , cantitatile sunt identice , se lasa la crescut direct in forma in care o bagam la cuptor si apoi se pune la cuptor la foc mediu,forma se unge in prealabil cu ulei si se tapeteaza cu faina.Este delicoasa, eu o prefer desi nu am intoleranta la gluten ca baietelul meu.
Ingrediente
●
Faina fara gluten
390 g
marca schar
●
Ulei de masline
2 linguri
●
Drojdie uscata
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se pun in cuva masinii de preparat paine in casa toate ingredientele in urmatoarea ordine :
Uleiul, apa calduta,zaharul,sarea,faina Schar si drojdia activa uscata.
Masina de preparat painea se seteaza la programul standard de paine alba (obisnuita) NU pe progamul dedicat fara gluten.
Pas 2
Cand masina si-a terminat treaba scoatem painea din cuva masinii de preparat painea si o invelim intr-un stergar curat si o lasam sa se raceasca treptat.
Pas 3
Cam asa arata painica dupa ce am scos-o din cuva masinii de pregatit painea.
Pentru cine nu stie inca faina de la Schar este facuta din orez si amidon de porumb si este cea mai buna faina fara gluten pe care am incercat-o eu, desi este scumpa este absolut minunata.
Cantitate:
900 g
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
245 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)