Paine de casa fara gluten si lactoza

O
Paine de casa fara gluten si lactoza

Daca ai intoleranta la gluten si vrei sa-ti pregatesti singur o paine absolut minunata trebuie sa incerci faina facuta de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpar de la Mega Image raionul de produse fara gluten.

Reteta se poate prepara si fara masina de preparat paine , cantitatile sunt identice , se lasa la crescut direct in forma in care o bagam la cuptor si apoi se pune la cuptor la foc mediu,forma se unge in prealabil cu ulei si se tapeteaza cu faina.Este delicoasa, eu o prefer desi nu am intoleranta la gluten ca baietelul meu.

Ingrediente

Faina fara gluten
390 g
marca schar
Apa calduta
375 ml
Ulei de masline
2 linguri
Zahar
1 linguri
Sare
1 lingurite
Drojdie uscata
1 lingurite

Instrumente

masina de paine

Pasi de urmat

1

 Se pun in cuva masinii de preparat paine in casa toate ingredientele in urmatoarea ordine :

Uleiul, apa calduta,zaharul,sarea,faina Schar si drojdia activa uscata.

 Masina de preparat painea se seteaza la programul standard de paine alba (obisnuita) NU pe progamul dedicat fara gluten.

2

Cand masina si-a terminat treaba scoatem painea din cuva masinii de preparat painea si o invelim intr-un stergar curat si o lasam sa se raceasca treptat.

3

Cam asa arata painica dupa ce am scos-o din cuva masinii de pregatit painea.

Pentru cine nu stie inca faina de la Schar este facuta din orez si amidon de porumb si este cea mai buna faina fara gluten pe care am incercat-o eu, desi este scumpa este absolut minunata.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 grame
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 245 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Paine si altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Elena M1999
Elena M1999 12 nov 2018, 13:40

Minunata reteta! Cea mai buna paine fara gluten din toate retetele din lume!

Nota mea pentru reteta:
edith
edith 08 nov 2018, 22:56

Intrebare : Painea fara gluten se poate prepara la masina de paine // exista doar anumite masini de facut paine care sunt compatibile cu faina fara gluten ? Pana acum, am facut de 2x paine fara gluten si nu mi-a iesit niciodata. Nu se coace in interior , coaja e tare, nu se poate taia , practic, nu e comestibila. De aceea, ma gandeam sa-mi iau masina de paine . Am urmat retetele intocmai . Dar nu stiu de ce n u creste deloc , nu se coace , e un dezastru.Multumesc anticipat pt raspuns .

ovi  one
ovi one edith 24 nov 2018, 12:42

Buna ziua,cand  coaceti painea in cuptorul obisnuit spuneti o tava cu apa in cuptor asa incat sa se asigure un nivel de umiditate mai ridicat la coacere iar focul sa fie max 200 grade nu mai mult ca sa nu se mai usuce si intareasca atat de mult. Mai exista si problema fainii alese, faina de la schaer asigura cea mai pufosa paine insa dupa 2 zile devine extrem de faramicioasa, de aceea este bine sa faceti o cantitate mai mica .

SorinaConora555
Sorina Conora (SorinaConora555) 14 iun 2018, 16:46

Cantitatile acestea sunt pt paine de 500 gr sau 750 gr ? Se potrivesc si pt faina de hrisca ?

ovi  one
ovi one Sorina Conora (SorinaConora555) 24 nov 2018, 12:44

buna ziua, Painea are 900 grame 

MariaalinaComan713
Mariaalina Coman (MariaalinaComan713) 25 feb 2018, 21:07

O RETETA FFFF BUNA DAR O RETETA PT FAINA DE OREZ SAU HRISA AVESTI , TOT PT MASINA ?

vio1
vio1 25 iun 2015, 17:21

Buna,dar ce masina de facut paine folositi,cumva Zass?Programul standard este nr.1 din programe?

Ildi72
Ildi72 12 mai 2015, 19:56

Am facut reteta la masina de paine Tefal, am selectat programul de paine din faina integrala (din intamplare pentru ca nu stiu care ar fi programul de paine standard) si a iesit forte buna din prima. Multumesc.

achimi
achimi 23 apr 2015, 00:06

buna, este normal coaja sa iasa foarte tare, iar a doua zi sa nu o poti manca? Mentionez ca eu am facut toata compozitia cu mana si am copt-o in cuptor normal. 

ovi  one
ovi one 20 nov 2014, 07:56

Buna, daca zici ca ai respectat reteta "la gram" singurul lucru pe care il pot suspecta este ca nu ai ales programul potrivit la masina de paine sau exact ingredientele folosite in reteta. programul care trebuie selectat la masina de paine este programul standard de paine alba normala. Daca te mai pot ajuta posteaza te rog intrebarea pe site-ul dragei noastre prietene Lena careia ii uram si noi felicitari si multa sanatate pentru puiul mic. Multa sanatate tuturor.

deea21
deea21 17 nov 2014, 20:13

Buna, am facut painea exact dupa reteta si din pacate nu mi-a crescut si nici nu mi s-a copt, am dat inca o ora de coacere dupa program, pe exterior s-a rumenit insa in interior inca era cruda :(, ce s-o fi intamplat? am respectat reteta la gram si am aparat de facut painea zelmer

Lacri27
Lacri27 16 nov 2014, 11:05

Cea mai buna paine fara gluten care mi-a iesit vreodata! De nota 10.00

Multumesc pentru reteta!

Am folosit inclusiv drojdia de la dr. Schar ca sa fiu sigura de reusita. :)

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile