Pâine de casă fără gluten și lactoză

O
Pâine de casă fără gluten și lactoză

Dacă ai intoleranță la gluten și vrei să-ți pregătești singur o pâine absolut minunată trebuie să încerci făina făcută de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpăr de la Mega Image raionul de produse fără gluten.

Rețeta se poate prepara și fără mașina de preparat pâine, cantitățile sunt identice, se lasă la crescut direct în forma în care o băgăm la cuptor și apoi se pune la cuptor la foc mediu, forma se unge în prealabil cu ulei și se tapetează cu făină. Este delicioasă, eu o prefer deși nu am intoleranță la gluten ca băiețelul meu.

Ingrediente

Făină fără gluten
390 g
marca Schar
Apă călduță
375 ml
   
Ulei de măsline
2 linguri
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Drojdie uscată
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

 Se pun în cuva mașinii de preparat pâine în casă toate ingredientele în următoarea ordine:

Uleiul, apa călduță, zahărul, sarea, făina Schar și drojdia activă uscată.

 Mașina de preparat pâinea se setează la programul standard de pâine albă (obișnuită) NU pe programul dedicat fără gluten.

Pâine de casă fără gluten și lactoză - Pas 1
Pas 2

Când mașina și-a terminat treaba scoatem pâinea din cuva mașinii de preparat pâinea și o învelim într-un ștergar curat și o lăsăm să se răcească treptat.

Pâine de casă fără gluten și lactoză - Pas 2
Pas 3

Cam așa arată pâinica după ce am scos-o din cuva mașinii de pregătit pâinea.

Pentru cine nu știe încă făina de la Schar este făcută din orez și amidon de porumb și este cea mai bună făină fără gluten pe care am încercat-o eu, deși este scumpă este absolut minunată.

Pâine de casă fără gluten și lactoză - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 245 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Pâine și altele

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

Elena M1999
Elena M1999 12 Nov 2018, 13:40

Minunata reteta! Cea mai buna paine fara gluten din toate retetele din lume!

Nota mea pentru rețetă:
edith
edith 08 Nov 2018, 22:56

Intrebare : Painea fara gluten se poate prepara la masina de paine // exista doar anumite masini de facut paine care sunt compatibile cu faina fara gluten ? Pana acum, am facut de 2x paine fara gluten si nu mi-a iesit niciodata. Nu se coace in interior , coaja e tare, nu se poate taia , practic, nu e comestibila. De aceea, ma gandeam sa-mi iau masina de paine . Am urmat retetele intocmai . Dar nu stiu de ce n u creste deloc , nu se coace , e un dezastru.Multumesc anticipat pt raspuns .

ovi  one
ovi one edith 24 Nov 2018, 12:42

Buna ziua,cand  coaceti painea in cuptorul obisnuit spuneti o tava cu apa in cuptor asa incat sa se asigure un nivel de umiditate mai ridicat la coacere iar focul sa fie max 200 grade nu mai mult ca sa nu se mai usuce si intareasca atat de mult. Mai exista si problema fainii alese, faina de la schaer asigura cea mai pufosa paine insa dupa 2 zile devine extrem de faramicioasa, de aceea este bine sa faceti o cantitate mai mica .

SorinaConora555
Sorina Conora (SorinaConora555) 14 Jun 2018, 16:46

Cantitatile acestea sunt pt paine de 500 gr sau 750 gr ? Se potrivesc si pt faina de hrisca ?

ovi  one
ovi one Sorina Conora (SorinaConora555) 24 Nov 2018, 12:44

buna ziua, Painea are 900 grame 

AndreeaO759
Andreea O (AndreeaO759) ovi one 28 Dec 2022, 19:43

Sigur doamna a vazut ca are 900 grame,dar intreba pt aparatul Tefal ca se alege gramaj si nu se incadreaza la nicicare.

DanOvidiuConstantin714
Dan Ovidiu Constantin (DanOvidiuConstantin714) Andreea O (AndreeaO759) 28 Dec 2022, 23:21

Buna seara ,folositi regula de 3 simpla pt a ajusta cantitatile . Daca la 900 g de faina pun atata apa la x g de faina cata apa trebuie ? Daca mi trimiteti cat de mare doriti sa faceti painea va ajustez eu cantitatile .

AndreeaO759
Andreea O (AndreeaO759) Dan Ovidiu Constantin (DanOvidiuConstantin714) 03 Jan 2023, 00:03

A iesit painea f buna am selectat 1000g la aparatul tefal.

Lacri27
Lacri27 16 Nov 2014, 11:05

Cea mai buna paine fara gluten care mi-a iesit vreodata! De nota 10.00

Multumesc pentru reteta!

Am folosit inclusiv drojdia de la dr. Schar ca sa fiu sigura de reusita. :)

Nota mea pentru rețetă:
ovi  one
ovi one 20 Jun 2014, 08:36

Buna dimineata, imi cer scuze ca nu am raspuns pana acum, am uitat parola de conectare pe site-ul mininatei noastre pietene Lena si abia acum am reusit sa o resetez .Nici baietelul meu nu are voie lactoza si cartofi, gasitit multe produse fara lactoza la Carefour.Pentru mai multe detalii si sfaturi sau retete va rog sa mi scrieti pe adresa mea de mail [email protected] . Ex reteta de prajitura cu visine postata de Lena inaintea placintei cu visine am fucut o cu faina Scahr exact 

camyla
camyla 21 May 2014, 12:52

Buna ziua,multumesc pt retete,doresc daca se poate mai multe informatii si retete pt fetita mea de 3ani care a fost diagnosticata cu intoleranta la gluten,lactoza,cartofi,mere.Multumesc.

danateotheron
danateotheron 31 Mar 2014, 07:35

Buna dimineața! Am incercat reteta. A ieșit f buna la gust insa coaja a ieșit foarte tare si crapata. Aveți idee unde am gresit? Va multumesc!

Marina Maria
Marina Maria 27 Nov 2013, 11:49

Cei cu intoleranta la gluten orez porumb si lactoza ce faina sa foloseasca? Avem o problema mare si nu stiu ce faina sa cumpar sa ii fac painica la fetita mea.Am cumparat faina de hrisca, abia astept sa vedem ce iasa.

ovi  one
ovi one 08 Apr 2012, 10:06

Multumesc frumos pentru apreciere, din pacate cand am avut noi nevoie vara trecuta de aceste retete a trebuit sa stricam o groaza de materii prime (scumpe) pentru ca faina fara gluten lucreaza diferit de cea cu gluten si atunci m-am gandit ca nu ar fi rau sa mai ajutam persoane care sunt in aceeasi situatie ca si baietelul meu.Pot spune ca aceasta paine este foarte buna pentru orice boala digestiva pentru ca faina este facuta din orez si amidon de porumb ingrediente absolut neiritante pentru sistemul digestiv. Foarte multe retete de pe site-ul tau le-am adaptat la faina aceasta , daca ne permiti le putem posta (desi ele sunt retetele tale dar un pic modificate pe cantitati de faina fara gluten si pe lapte fara lactoza .Oricum ideile tale sunt minunate iar lucrul cel mai bun este ca le putem adapta si pe ingredientele noastre.Multumim si noi pentru site-ul minunat pe care il ai si pentru faptul ca am putut posta reteta de paine. Sanatate multa tuturor si sarbatori fericite !!! 

MihaelaDascalu336
Mihaela Dascalu (MihaelaDascalu336) ovi one 16 Jan 2017, 10:09

Buna ziua. Puteti sa-mi spuneti daca pot inlocui faina de la Schar cu faina de orez si amidon de porumb simplu? Daca pot, ce cantitati sa pun din fiecare, ca sa le adaptez la reteta de paine de aici? Multumesc!!!

lena
Elena (lena) 06 Apr 2012, 22:30

Foarte interesanta reteta Ovi, chiar merita incercata si sigur va folosi la multe persoane care au probleme cu alergiile - chiar am avut cerinte de astfel de retete...Multumesc Mult!

Arată toate comentariile