Paine de casa fara gluten si lactoza

O
Paine de casa fara gluten si lactoza

Daca ai intoleranta la gluten si vrei sa-ti pregatesti singur o paine absolut minunata trebuie sa incerci faina facuta de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpar de la Mega Image raionul de produse fara gluten.

Reteta se poate prepara si fara masina de preparat paine , cantitatile sunt identice , se lasa la crescut direct in forma in care o bagam la cuptor si apoi se pune la cuptor la foc mediu,forma se unge in prealabil cu ulei si se tapeteaza cu faina.Este delicoasa, eu o prefer desi nu am intoleranta la gluten ca baietelul meu.

Ingrediente

Faina fara gluten
390 g
marca schar
Apa calduta
375 ml
Ulei de masline
2 linguri
Zahar
1 lingura
Sare
1 lingurita
Drojdie uscata
1 lingurita

Pasi de urmat

1

 Se pun in cuva masinii de preparat paine in casa toate ingredientele in urmatoarea ordine :

Uleiul, apa calduta,zaharul,sarea,faina Schar si drojdia activa uscata.

 Masina de preparat painea se seteaza la programul standard de paine alba (obisnuita) NU pe progamul dedicat fara gluten.

2

Cand masina si-a terminat treaba scoatem painea din cuva masinii de preparat painea si o invelim intr-un stergar curat si o lasam sa se raceasca treptat.

3

Cam asa arata painica dupa ce am scos-o din cuva masinii de pregatit painea.

Pentru cine nu stie inca faina de la Schar este facuta din orez si amidon de porumb si este cea mai buna faina fara gluten pe care am incercat-o eu, desi este scumpa este absolut minunata.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 g
Timp de preparare: 240 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 245 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Paine si altele

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 06 Apr 2012, 22:30

Foarte interesanta reteta Ovi, chiar merita incercata si sigur va folosi la multe persoane care au probleme cu alergiile - chiar am avut cerinte de astfel de retete...Multumesc Mult!

ovi  one
ovi one 08 Apr 2012, 10:06

Multumesc frumos pentru apreciere, din pacate cand am avut noi nevoie vara trecuta de aceste retete a trebuit sa stricam o groaza de materii prime (scumpe) pentru ca faina fara gluten lucreaza diferit de cea cu gluten si atunci m-am gandit ca nu ar fi rau sa mai ajutam persoane care sunt in aceeasi situatie ca si baietelul meu.Pot spune ca aceasta paine este foarte buna pentru orice boala digestiva pentru ca faina este facuta din orez si amidon de porumb ingrediente absolut neiritante pentru sistemul digestiv. Foarte multe retete de pe site-ul tau le-am adaptat la faina aceasta , daca ne permiti le putem posta (desi ele sunt retetele tale dar un pic modificate pe cantitati de faina fara gluten si pe lapte fara lactoza .Oricum ideile tale sunt minunate iar lucrul cel mai bun este ca le putem adapta si pe ingredientele noastre.Multumim si noi pentru site-ul minunat pe care il ai si pentru faptul ca am putut posta reteta de paine. Sanatate multa tuturor si sarbatori fericite !!! 

MihaelaDascalu336
Mihaela Dascalu (MihaelaDascalu336) ovi one 16 Jan 2017, 10:09

Buna ziua. Puteti sa-mi spuneti daca pot inlocui faina de la Schar cu faina de orez si amidon de porumb simplu? Daca pot, ce cantitati sa pun din fiecare, ca sa le adaptez la reteta de paine de aici? Multumesc!!!

Marina Maria
Marina Maria 27 Nov 2013, 11:49

Cei cu intoleranta la gluten orez porumb si lactoza ce faina sa foloseasca? Avem o problema mare si nu stiu ce faina sa cumpar sa ii fac painica la fetita mea.Am cumparat faina de hrisca, abia astept sa vedem ce iasa.

danateotheron
danateotheron 31 Mar 2014, 07:35

Buna dimineața! Am incercat reteta. A ieșit f buna la gust insa coaja a ieșit foarte tare si crapata. Aveți idee unde am gresit? Va multumesc!

camyla
camyla 21 May 2014, 12:52

Buna ziua,multumesc pt retete,doresc daca se poate mai multe informatii si retete pt fetita mea de 3ani care a fost diagnosticata cu intoleranta la gluten,lactoza,cartofi,mere.Multumesc.

ovi  one
ovi one 20 Jun 2014, 08:36

Buna dimineata, imi cer scuze ca nu am raspuns pana acum, am uitat parola de conectare pe site-ul mininatei noastre pietene Lena si abia acum am reusit sa o resetez .Nici baietelul meu nu are voie lactoza si cartofi, gasitit multe produse fara lactoza la Carefour.Pentru mai multe detalii si sfaturi sau retete va rog sa mi scrieti pe adresa mea de mail [email protected] . Ex reteta de prajitura cu visine postata de Lena inaintea placintei cu visine am fucut o cu faina Scahr exact 

ovi  one
ovi one 21 Jun 2014, 00:26

cu cantitatile dn reteta ei. Nu a tebuit sa modific absolut nimic, a iesit superba si extraordinar de buna. Evident ca visinele se pot inlocui cu fructele pe care le tolereaza fiecare. Baietelul meu a mancat prajiturelele ocolind visinele.I au placut teribil.Am facut si cu zmeura si nu a mai ocolit fructele. Incercati cu incredere reteta fosind lapte fara lactoza de la Carefour sau de la Kaufland si faina schar.Multa sanatate tuturor

Lacri27
Lacri27 16 Nov 2014, 11:05

Cea mai buna paine fara gluten care mi-a iesit vreodata! De nota 10.00

Multumesc pentru reteta!

Am folosit inclusiv drojdia de la dr. Schar ca sa fiu sigura de reusita. :)

Nota mea pentru reteta:
deea21
deea21 17 Nov 2014, 20:13

Buna, am facut painea exact dupa reteta si din pacate nu mi-a crescut si nici nu mi s-a copt, am dat inca o ora de coacere dupa program, pe exterior s-a rumenit insa in interior inca era cruda :(, ce s-o fi intamplat? am respectat reteta la gram si am aparat de facut painea zelmer

ovi  one
ovi one 20 Nov 2014, 07:56

Buna, daca zici ca ai respectat reteta "la gram" singurul lucru pe care il pot suspecta este ca nu ai ales programul potrivit la masina de paine sau exact ingredientele folosite in reteta. programul care trebuie selectat la masina de paine este programul standard de paine alba normala. Daca te mai pot ajuta posteaza te rog intrebarea pe site-ul dragei noastre prietene Lena careia ii uram si noi felicitari si multa sanatate pentru puiul mic. Multa sanatate tuturor.

achimi
achimi 23 Apr 2015, 00:06

buna, este normal coaja sa iasa foarte tare, iar a doua zi sa nu o poti manca? Mentionez ca eu am facut toata compozitia cu mana si am copt-o in cuptor normal. 

Ildi72
Ildi72 12 May 2015, 19:56

Am facut reteta la masina de paine Tefal, am selectat programul de paine din faina integrala (din intamplare pentru ca nu stiu care ar fi programul de paine standard) si a iesit forte buna din prima. Multumesc.

vio1
vio1 25 Jun 2015, 17:21

Buna,dar ce masina de facut paine folositi,cumva Zass?Programul standard este nr.1 din programe?

MariaalinaComan713
Mariaalina Coman (MariaalinaComan713) 25 Feb 2018, 21:07

O RETETA FFFF BUNA DAR O RETETA PT FAINA DE OREZ SAU HRISA AVESTI , TOT PT MASINA ?

SorinaConora555
Sorina Conora (SorinaConora555) 14 Jun 2018, 16:46

Cantitatile acestea sunt pt paine de 500 gr sau 750 gr ? Se potrivesc si pt faina de hrisca ?

ovi  one
ovi one Sorina Conora (SorinaConora555) 24 Nov 2018, 12:44

buna ziua, Painea are 900 grame 

edith
edith 08 Nov 2018, 22:56

Intrebare : Painea fara gluten se poate prepara la masina de paine // exista doar anumite masini de facut paine care sunt compatibile cu faina fara gluten ? Pana acum, am facut de 2x paine fara gluten si nu mi-a iesit niciodata. Nu se coace in interior , coaja e tare, nu se poate taia , practic, nu e comestibila. De aceea, ma gandeam sa-mi iau masina de paine . Am urmat retetele intocmai . Dar nu stiu de ce n u creste deloc , nu se coace , e un dezastru.Multumesc anticipat pt raspuns .

ovi  one
ovi one edith 24 Nov 2018, 12:42

Buna ziua,cand  coaceti painea in cuptorul obisnuit spuneti o tava cu apa in cuptor asa incat sa se asigure un nivel de umiditate mai ridicat la coacere iar focul sa fie max 200 grade nu mai mult ca sa nu se mai usuce si intareasca atat de mult. Mai exista si problema fainii alese, faina de la schaer asigura cea mai pufosa paine insa dupa 2 zile devine extrem de faramicioasa, de aceea este bine sa faceti o cantitate mai mica .

Elena M1999
Elena M1999 12 Nov 2018, 13:40

Minunata reteta! Cea mai buna paine fara gluten din toate retetele din lume!

Nota mea pentru reteta: