Pâine de casă fără gluten și lactoză
rețeta postată de ovi one
Dacă ai intoleranță la gluten și vrei să-ți pregătești singur o pâine absolut minunată trebuie să încerci făina făcută de Schar (Mix Pan B) pe care eu o cumpăr de la Mega Image raionul de produse fără gluten.
Rețeta se poate prepara și fără mașina de preparat pâine, cantitățile sunt identice, se lasă la crescut direct în forma în care o băgăm la cuptor și apoi se pune la cuptor la foc mediu, forma se unge în prealabil cu ulei și se tapetează cu făină. Este delicioasă, eu o prefer deși nu am intoleranță la gluten ca băiețelul meu.
Ingrediente
●
Făină fără gluten
390 g
marca Schar
●
Ulei de măsline
2 linguri
●
Drojdie uscată
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pun în cuva mașinii de preparat pâine în casă toate ingredientele în următoarea ordine:
Uleiul, apa călduță, zahărul, sarea, făina Schar și drojdia activă uscată.
Mașina de preparat pâinea se setează la programul standard de pâine albă (obișnuită) NU pe programul dedicat fără gluten.
Pas 2
Când mașina și-a terminat treaba scoatem pâinea din cuva mașinii de preparat pâinea și o învelim într-un ștergar curat și o lăsăm să se răcească treptat.
Pas 3
Cam așa arată pâinica după ce am scos-o din cuva mașinii de pregătit pâinea.
Pentru cine nu știe încă făina de la Schar este făcută din orez și amidon de porumb și este cea mai bună făină fără gluten pe care am încercat-o eu, deși este scumpă este absolut minunată.
Cantitate:
900 g
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
245 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)