Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Vinetele si rosiile se spala. Se aleg vinete potrivite ca marime in asa fel ca feliile sa incapa pe gura borcanului.
Pas 2
Vinetele se taie felii de aprox.6-7 mm,se sareaza si se lasa la scurs 20 de minute. Apoi se sterg cu prosoape de hartie.
Pas 3
Rosiile se cresteaza putin se pun in apa fierbinte si se stinge focul. Se curata de coaja.
Pas 4
Intr-o tigaie se pune ulei si cand este fierbinte si prajesc feliile de vinete pe ambele parti, dar nu f. mult, numai sa se inmoaie putin.Eu lucrez cu 2 tavi si merge foarte repede.
Pas 5
Vinetele se pun la scurs intr-o strecuratoare si rosiile se taie felii. Vreau sa va spun ca aceasta reteta este pentru vinete, deci rosiile sunt mai putine si la iarna mai cumparam cateva daca nu ne ajung.
Pas 6
Incepem sa umplem borcanele.Punem cateva vinete,3-4 unele peste altele si apoi 1-2 felii de rosii si tot asa pana le sus. Adaugam si sucul care s-a scurs de la rosii. Si apoi inchidem bine borcanele. Reteta originala este exact asa. Adica nu se pune nici un alt lichid, apa, ulei suc de rosii, nimic. Eu insa cateodata pun putin suc de rosii, dar nu e nevoie. Faceti cum doriti.
Pas 7
Apoi borcanele se fierb in bain-marie (dunst), 30 de minute de cand incepe sa fiarba apa. Se scot imediat si se acopera cu o patura. Eu asa fac ca mi se pare ca se racesc mai incet decat in oala cu apa. GATA. Foarte simplu si repede. Si apoi iarna facem o musaca de vinete tare buna. Din aceasta cantitate de mai sus ies 5 borcane de 700 gr.
POFTA BUNA !
Cantitate:
3 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: