Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Murele se spala, se scurg bine de apa si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Lasam vasul la temperatura camerei pana se topeste zaharul. De obicei dureaza intre 5-12 ore.
Pas 2
Se pune la fiert la foc mic si dupa jumatate de ora adaugam lamaia taiata felii. Lamaia se adauga pentru a intari aroma murelor si pentru a evita zaharisirea dulcetii.
Pas 3
Dupa 20-30 de minute inchidem focul si lasam sa se raceasca dulceata. Puteti sa o tineti si mai mult, dar va avea mai putin sirop si o consistenta mai solida.
Pas 4
Dupa 1-2 ore puneti dulceata in borcane.
Cantitate:
4 buc
(borcane de 350 ml)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
480 min
Data publicarii:
Sursa:
amalia80