Dulceata de mure

A
Dulceata de mure

In aceasta dulceata pastram aroma de vara tarzie a padurii si ducleata murelor. Mergand in zona Neamtului am "cules" aceasta reteta de la gazde si mure din padure.

Ingrediente

Mure
2 kg
Zahar
1 kg
Lamaie
1 buc

Pasi de urmat

1

Murele se spala, se scurg bine de apa si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Lasam vasul la temperatura camerei pana se topeste zaharul. De obicei dureaza intre 5-12 ore.

2

Se pune la fiert la foc mic si dupa jumatate de ora adaugam lamaia taiata felii. Lamaia se adauga pentru a intari aroma murelor si pentru a evita zaharisirea dulcetii.

3

Dupa 20-30 de minute inchidem focul si lasam sa se raceasca dulceata. Puteti sa o tineti si mai mult, dar va avea mai putin sirop si o consistenta mai solida.

4

Dupa 1-2 ore puneti dulceata in borcane.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (borcane de 350 ml)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 480 min
Data publicarii:
Sursa: amalia80
Colectii: Conserve

Comentarii

raluca57
raluca57 26 aug 2014, 15:15

Cu zmeura se face la fel? Aceleasi cantitati? Multumesc