Visine la borcan pentru iarna.

Visine la borcan pentru iarna.

Deoarece eu nu am loc in congelator, pun visinele la borcan pentru diverse prajturi, placinte, clatite.... ce vreau sa fac. Reteta este f. simpla si usor de facut. V-o recomand cu incredere.

Ingrediente

Visine
1 kg
cu samburi
Zahar tos
500 g
Aspirine
2 buc
optional

Pasi de urmat

1

 Visinele se spala,se rup coditele si li se scot samburii. Eu ii scot cu un ac de siguranta ca nu-mi place sa le fac in ambele parti gaura sa le curga tot sucul. (altii fac cu o agrafa de par).

2

    Se pun intr-un vas de plastic (sau emailat,dar sa nu fie sarit emailul),si peste,  se toarna zaharul. Se lasa 24 de ore si intre timp se amesteca usor ca sa se topeasca zaharul.

3

  Asa arata dupa ce s-a topit tot zaharul. Se pregatesc borcanele, sticlele in ce vreti sa puneti. Se baga visinele. In sirop se adauga 2 aspirine zdrobite si se amesteca.Se toarna siropul peste visine si se infileteaza bine. Sirop mai ramane si-l folositi la altceva (sau beti). Se pastreaza in loc intunecos si mai rece. Se pastreaza si 3 ani (eu 2 am avut).

4

  Si gata. Asta e tot. Nu ca e simplu? Spor la treaba.

 POFTA  BUNA !

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Conserve

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Romas
Romas 27 iun 2018, 22:40

Cu o mica remarca

Aspirina- este interzisa copiilor sub 18 ani

tiki
tiki Romas 28 iun 2018, 06:23

Eu stiam ca este interzis CONSUMUL ,de aspirina pana la 12 ani. Or aici nu prea vad ca s-ar consuma aspirina (si nu visine),,mai ales ca siropul poate-l arunci sau il beau cei mari.

Puteti sa nu puneti ...in fine....fiecare face cum doreste.

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 iun 2018, 10:15

Buna , eu nu  am beci unde e racoare . stau la bloc ,  acum vara e caldura mare credeti ca o sa-mi reziste visinele asa fara sa le sterlizez prin fierbere ?

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 20 iun 2018, 14:06

Sigur ca da. Mai ales daca puneti si aspirina. Nu le fierbeti ca se flescaiesc. Vedeti ca are si Lena o postare asemanatoare, Poate o faceti pe a ei. Succes.

Dorina Roman
Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) tiki 24 iun 2018, 12:08

Multumesc pentru raspuns pana la urma am pus aspirina , Doamne ajuta sa nu fermenteze

tiki
tiki Dorina Roman Dorina Roman (Dorina Roman) 24 iun 2018, 16:36

Fii linistita, daca e inchis bine nu fermenteaza.

Ankutzika
Anca (Ankutzika) 01 iun 2018, 20:49

Tiki, dar dacă ulterior, când deschidem o sticlă din acestea, adăugăm alcool (vodka etc), obținem lichior de vișine? ce zici?

tiki
tiki Anca (Ankutzika) 01 iun 2018, 22:58

Hahaha. Nu stiu, incearca. Poate ca da. Lichidul e cam subtire nu e gros ca la un lichior

lena
Elena (lena) 04 sep 2015, 18:34

Pai fara aspirina era si normal asa sa fie :)

Jana
Jana 04 sep 2015, 18:28

Am incercat si eu aceasta reteta, insa fara aspirina. Peste 3 saptamani capacele erau umflate si visinile fermentasera. Noroc de tata-socru, ca a facut visinata :)

eviana
eviana 14 iul 2015, 08:38

Mi-e greu sa cred ca se mentine totul fara aspirina farà sterilizzare!Pare doar vit C din ele sa le mentina perfecte pana la iarna si zaharul?

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 26 iun 2015, 22:22

Stiu Tiki , dar asa facea mama caci altfel nu stia si nu avea posibilate. Noi faceam în cantitati industriale .

tiki
tiki 25 iun 2015, 09:27

Daca le fierbi se moaie putin si-si schimba si culoarea-in mai deschis.

timotei
timotei 25 iun 2015, 08:21

Cind eram la mama tot le fierbeam si nu puneam aspirina dar trebuie capsat strîns , ermetic . Asta cum a facut tiki nu am facut niciodata .

RuxandraIrina
RuxandraIrina 24 iun 2015, 13:20

Si eu fac asa, fara sa le fierb deloc. Si tin foarte bine. important e sa fie borcanele f.curate si bine inchise.

Arata toate comentariile