Ardei pentru umplut la borcan

Ardei  pentru umplut la borcan

Imi cer scuze ca postez cam tarziu aceasta reteta, dar daca va grabiti mai gasiti niste ardei mai mici, - dar nici nu e nevoie de prea mari,- pe piata. Este o reteta f.simpla si utila daca nu ai loc in congelator.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
verde, rosu
Sare ptr.muraturi
3 linguri
depinde de cantit.de apa

Pasi de urmat

1

Ardeii se spala, se curata de cotor si de seminte cu o lingurita si se spala din nou si inauntru.

2

In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa si se scutura sa ajunga si pe peretii laterali.

3

Ardeii se pun intr-un bol si se lasa 24 de ore. In acest timp ei se moaie si lasa zeama.

4

Dupa 24 de ore se iau si se baga unul in altul ptr.a ocupa cat mai putin loc. Apoi se pun in borcane de 700 ml.si se toarna apa rece cu sare peste ei (la 1 l.apa,1 lingura sare). Se pune si aceea zeama sarata,pe care o lasa ei.

5

Din 2 kg.de ardei micuti,ies 4 borcane de 700 ml.Daca vreti puteti pune deasupra si o aspirina. Eu nu pun deoarece sarez mai tare decat in reteta.Apoi ii capsati bine si ii puneti la rece (camara,pivnita) Inainte de-a fi gatiti trebuie desarati. Se pun in apa curata si se schimba de cateva ori.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Conserve

Comentarii

violeta.nuky
violeta.nuky 03 nov 2014, 15:02

Am facut aceasta reteta si cand a fost sa-i umplu,i-am pus la desarat in multe ape,dar au fost asa de tari dupa ce i-am pregatit de nu i-a putut manca nimeni.Si nu s-au desarat in totalitate.Poate ne spune pararea si alta persoana care a pregatit ardeii dupa reteta asta.

tiki
tiki 03 nov 2014, 15:26

Buna. Imi pare f. rau. Nu stiu cine va poate spune mai bine decat mine care-i fac de vreo 15 ani tot asa si va dati seama ca nu mananc singura. Eu ii  las peste noapte in apa ca ii fac si mai sarati, Si rup putin dintr-o margine si gust pana NU mai sunt deloc sarati. Si este adevarat ca sunt mai tari,dar ii lasati pana se inmoaie la fiert. Mie asta imi place la felul acesta ca nu plesnesc. In clipa asta am ardei umpluti din cei proaspeti si toti mi-s plesniti ca a trebui sa-i las mai mult,deoarece carnea nu era facuta. Eu nu folosesc carne de porc ci de vita sau amestec. Si nu-mi pot imagina cat au fost de tari de nu i-ati putut roade. Ma rog, regret, ati incercat...,altadata nu mai faceti. Si privind sarea,nu i-ati tinut destul la desarat. Deci totul se poate remedia. Pacat.