Ingrediente
●
Ardei gras
2 kg
verde, rosu
●
Sare ptr.muraturi
3 linguri
depinde de cantit.de apa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ardeii se spala, se curata de cotor si de seminte cu o lingurita si se spala din nou si inauntru.
Pas 2
In fiecare ardei se pune cate o lingurita de sare grunjoasa si se scutura sa ajunga si pe peretii laterali.
Pas 3
Ardeii se pun intr-un bol si se lasa 24 de ore. In acest timp ei se moaie si lasa zeama.
Pas 4
Dupa 24 de ore se iau si se baga unul in altul ptr.a ocupa cat mai putin loc. Apoi se pun in borcane de 700 ml.si se toarna apa rece cu sare peste ei (la 1 l.apa,1 lingura sare). Se pune si aceea zeama sarata,pe care o lasa ei.
Pas 5
Din 2 kg.de ardei micuti,ies 4 borcane de 700 ml.Daca vreti puteti pune deasupra si o aspirina. Eu nu pun deoarece sarez mai tare decat in reteta.Apoi ii capsati bine si ii puneti la rece (camara,pivnita) Inainte de-a fi gatiti trebuie desarati. Se pun in apa curata si se schimba de cateva ori.
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: